0
Samsung WW80J6400CW review en aanbiedingen

Samsung WW80J6400CW review en aanbiedingen

Vergelijk testgegevens
Interessant koopje?0

€673.00

Bekijk de aanbieding van: expert.nlExpert
Ga naar de Dag Deal
Ontvang Aanbieding Alert!
×
Stuur mij een email bij een super aanbieding
Stel in voor:: SAMSUNG WW80J6400CW WASMACHINE - €673.00
Bekijk prijsverloop
×
Prijzen voor SAMSUNG WW80J6400CW WASMACHINE
Latest updates:
  • €673.00 - 8 October 2018
  • €538.40 - 6 October 2018
  • €673.00 - 2 July 2018
  • €549.00 - 7 May 2018
Since: 7 May 2018
  • Highest Price: €673.00 - 2 July 2018
  • Lowest Price: €538.40 - 6 October 2018
Exclusief: € 30 kortingscode van AO.nl

Geen gedoe met cashback, maar gewoon 30 euro kassakorting!

Klik hier & gebruik deze €30 kortingscode AO.nl

8 Rapportcijfer
Top wasmachine met enkele zwakke punten

Trommel capaciteit: 8 kilo
Centrifugeren: 1400 tpm
Energieklasse: A+++
Jaarverbruik: €26,- (116 kWh)
Wasresultaat: zeer goed
Centrifugeert zeer goed

Wasprestaties
8
Centrifugeren
8.5
Energieverbruik
9
Spoelen
6.5
Snelheid
8
Bediening & gebruiksgemak
8
Prijs/kwaliteit
8
Pluspunt
  • Zeer goed in schoonwassen
  • Energiezuinig
  • Centrifugeert zeer goed
Minpunt
  • Weg spoelen van alle wasmiddel resten
  • Iets meer geluid tijdens wassen (53 decibel) en centrifugeren (74 decibel)

Samsung WW80J6400CW review

Deze wasmachine is voorzien van een 8 kilo trommel en centrifugeert op 1400 toeren. Het centrifugeren gaat deze machine bijzonder goed af, waardoor het een prima combinatie is met een wasdroger.

Opvallend is ook het lage energieverbruik op het energielabel, maar hierover zal ik hieronder toch een kanttekening bij plaatsen. De energielabels zijn echt aan een herziening toe!

De Consumentenbond heeft aan deze Samsung wasmachine het predicaat ‘Beste Koop’ toegekend in hun vergelijkingstest van maart 2016. Een ook op Kieskeurig zijn kopers bovengemiddeld tevreden over deze wasmachine. Dat werkt verwachtingen: zijn er dan geen minpunten? …ik heb er een paar gevonden 😉

Uitgebreide Samsung ww80j6400CW review. Getest in de praktijk.

Ben je er al uit? Dan vind je hierboven alle actuele aanbiedingen.
Wil meer weten over deze ‘beste koop’ wasmachine? Lees dan mijn uitgebreide Samsung WW80J6400CW review hieronder.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van deze 8 kg Samsung wasmachine?

Samsung -WW80j6400CW-praktijkreview

  • Beste koop (Consumentenbond maart 2016)
  • Zeer goed schoonwassen en centrifugeren
  • Trommelinhoud van 8 kilo
  • Zeer zuinig A+++-40% energielabel
  • Schatting energiekosten 26 euro (116 kWu)

Welke winkel moet je kiezen?

Als je een wasmachine online gaat kopen, wil je naast de laagste prijs natuurlijk ook een snelle en deskundige levering.
Wat dat betreft zitten er behoorlijke verschillen tussen de grote webwinkels.
Coolblue is een absolute topper als het aankomt op service, installatie en bereikbaarheid voor vragen.

Verschillen tussen webwinkels
De meeste gestelde vraag: bij welke winkel kun je veilig online een wasmachine aanschaffen?
Elk jaar vergelijken we de belangrijkste webwinkels en zetten we de voordelen en nadelen op een rij.,

Bekijk vergelijkingstest webwinkels 2018

 

Wie is de doelgroep van deze wasmachine?

Elke wasmachine presteert het beste met een volle trommel. Samsung -WW80j6400CW-trommelDeze Samsung heeft een trommelinhoud voor 8 kilo was.
En wel een uniek vormgeving Diamond Drum-trommel, volgens Samsung een trommel die zorgt voor minder slijtage van je wasgoed.

Voor mij is dit een mooi verkooppraatje. Uit verschillende testen blijkt niets dat de unieke trommels van de wasmachinefabrikanten bijdrage aan minder slijtage: voor mij een wasmachine fabeltje.

Wel interessant is de inhoud van 8 kilo. Dat is een behoorlijke grootte capaciteit, maar net wat minder dan de grote gezinswasmachines met een capaciteit van 9 kilo of meer hebben.

Dit maakt de wasmachine geschikt voor een huishoudens tot 3 personen met veel (sport)was. Een klein gezin wasmachine dus.

 

De Samsung WW80J6400CW in de praktijk

Ik vind de Samsung WW80J6400CW is een mooie wasmachine. Uitleg energielabel van de Samsung WW80J6400CW
De wasmachine hoef je niet per sé te verstoppen in een donkere kelder of bijkeuken, maar deze Samsung wasmachine mag best gezien worden.

Natuurlijk draait het niet om uiterlijk, maar om de prestaties van de machine.
Zoals je mag verwachten van een ‘beste koop’ wasmachine zit het hiermee wel goed.

 

Zeer goed in schoon wassen

Op het onderdeel schoonwassen scoort de wasmachine zeer goed in de test van de Consumentenbond. Dat is ook mijn ervaring na 4 keer wassen. Hardnekkige vlekken die met een (budget) wasmachines (zoals een Whirlpool of Indesit) er niet helemaal uit worden gewassen zijn nu vlekkeloos schoon.

Ik moet toegeven dat deze test niet wetenschappelijk verantwoord is, maar het benadert wel zo goed mogelijk de praktijk bij jou thuis.
En mijn ervaring wordt ook door veel kopers bevestigd.


Samsung -WW80j6400CW-gebruiksgemak

 

 

 

Vriend van de wasdroger…en de waslijn

Wasmachines zijn energiezuiniger dan wasdrogers bij het verwijderen van restvocht. Dit betekent dat als een wasmachine erg goed is in centrifugeren, jouw wasdroger minder droogwerk hoeft te verrichten. Dat scheelt energie en dus geld.

Maak je geregeld gebruik van een wasdroger? Dan zullen jouw wasdroger en de Samsung WW80J6400CW zeker snel vrienden worden.

De Samsung wasmachine heeft een droogklasse A label (zie markering 3 op afbeelding energielabel) met een restvocht percentage van 44 procent.
Droogklasse A is het beste wat aan een
wasmachine kan worden toegekend.

In de praktijk heb ik dit gemerkt dat de katoenwas merkbaar minder vochtig uit de machine komt. Ik maak standaard geen gebruik van een droger. Bij mij hangt de was gewoon op een droogrek, maar ook dan is weinig restvocht handig: de was is ook op de waslijn eerder droog en minder vocht in huis.

Wat zeggen andere kopers?

Prima, mooie wasmachine. Veel mogelijkheden, vooral voor de sportwas. Eco-bubbleprogramma zorgt ervoor dat de was met hardnekkige vlekken ook schoon gaat. Erg fijn met kleine kinderen! Kieskeurig
Bron: Kieskeurig.nl

Fijne wasmachine, makkelijk in gebruik, super leuk deuntje bij gereed wasprogramma :). verschillende opties en het is raadzaam om de handleiding goed te lezen alvorens gebruik. Montageservice is zeer prettig. (BCC)

Bron: Kieskeurig.nl

 

Snelheid wasprogramma’s: geen schildpad….behalve ECOSamsung -WW80j6400CW-superspeed-5kilo

Fabrikanten focussen bij ontwikkelen van wasmachine op een laag energie- en waterverbruik. Prima initiatief voor milieu en je portemonnee, maar dit gaat ten koste van snelheid en het weg spoelen van wasmiddel resten én de snelheid van de wasprogramma’s.

Samsung -WW80j6400CW-wasgrogramma

Spoelen is de achilleshiel van bijna elke nieuwe wasmachines. Ook deze Samsung blinkt niet uit in het weg spoelen van alle wasmiddel resten. De meeste mensen hebben hier geen last van, maar heb je een gevoelige huid dan is deze wasmachine niet de beste keuze.

Voor een laag energieverbruik moet je wassen op lage temperaturen. De Samsung weet een goede balans te vinden tussen snelheid en energieverbruik. Maar is zeker geen snelheidsmonster met een volle trommel katoen. Dat duur langer dan bij de concurrentie. Wat dan weer wel extreem snel gaat is het  wassen met een halve trommel. De machine beschikt over een super speed programma. De was is dan binnen één uur klaar, maar dat gaat ten koste van het zuinige energieverbruik.Garantie op motor Samsung wasmachine

 

Het fabeltje van energieverbruik op het energielabel

Bij auto’s is het bekend: fabrieksopgave 1 op 25 liter benzine. Werkelijk verbruik is 1 op 16.

Hetzelfde zien we op het energielabel. De geschatte hoeveelheid energie is namelijk standaard gebaseerd op het ECO programma.
Zo’n ECO programma wast op de laagste temperatuur is daarom zuinig maar duurt extreem lang. Bij de Samsung 4 uur!

De 116 KwU op het energielabel (zie label 1) geeft wel een indicatie. Als je altijd het eco-wasprogramma zou Samsung -WW80j6400CW-diagnose-appgebruiken, dan kan je een jaar wassen voor 26 euro. In de praktijk zal dit hoger liggen, maar hoe dan ook het is en blijft een zeer energiezuinige wasmachine.

 

Mijn conclusie: meer wasmachine dan je verwacht

Ik merk dat Samsung de laatste jaren steeds meer op gelijk niveau is gekomen van de bekende Duitse wasmachine fabrikanten, zoals Bosch, Siemens en AEG. En dat voor een goedkopere prijs!

Ook deze machine biedt alles wat je van een ‘beste koop’ wasmachine mag verwachten: zeer goed wasresultaat, centrifugeert erg goed, energiezuinig en gemakkelijk in gebruik. Alleen het geluid is een paar decibel meer dan bijvoorbeeld de Siemens WMN16T3471.

De 8 kilo trommel inhoud is zeker interessant voor kleine huishoudens met veel sportwas, waarvoor een grote 9 kilo wasmachine te duur en te groot is.

Deze Samsung WW80J6400CW review sluit ik dan ook af met de overall conclusie:  voor mij  hoort deze wasmachine thuis bij een handvol favoriete wasmachines die ik het laatste jaar heb mogen testen. Echter het matige spoelen maakt deze wasmachine niet voor iedereen geschikt. Meer informatie over alle Samsung wasmachines die we getest hebben.

Samsung WW80J6400CW: aanbiedingen en kortingdeals

Prijzen voor SAMSUNG WW80J6400CW WASMACHINE
Latest updates:
  • €673.00 - 8 October 2018
  • €538.40 - 6 October 2018
  • €673.00 - 2 July 2018
  • €549.00 - 7 May 2018
Since: 7 May 2018
  • Highest Price: €673.00 - 2 July 2018
  • Lowest Price: €538.40 - 6 October 2018

Ontvang een mail als deze wasmachine in de aanbieding komt.

Stel in voor:: SAMSUNG WW80J6400CW WASMACHINE - €673.00

 

Alternatieven voor de Samsung WW80J6400CW

Zijn er alternatieve wasmachine voor deze Samsung? De Samsung WW80J6403EW is technisch identiek en veel beter verkrijgbaar en vaker in de aanbieding.
Mijn advies kies de goedkoopste van de twee.

De onderstaande 8 kilo wasmachines zijn ook zeker de moeite waard om eens te bekijken.

Dit zijn de beste 8 kilo wasmachines van dit moment
Redactiekeuze
Siemens WM14T463NL review en aanbieding

Siemens WM14T463NL review en aanbieding


Vulgewicht: 8 kg(ideaal voor 1-3 personen).
Centrifugeren: 1400 tpm


Vergelijk testgegevens
2 Bosch WAT28650NL review en kortingsactie

Bosch WAT28650NL review en kortingsactie


Vulgewicht: 8 kg(ideaal voor 1-3 personen).
Centrifugeren: 1400 tpm


Vergelijk testgegevens
3 Bosch WAT28542NL review

Bosch WAT28542NL review


Vulgewicht: 8 kg(ideaal voor 1-3 personen).
Centrifugeren: 1400 tpm


Vergelijk testgegevens

 

Bij welke winkel koop je wasmachine kopen?bcc-logo-transparant

Een wasmachine is een grote aankoop. Daarom wil je optimale zekerheid, service en garantie van een webwinkel.

Wij hebben alle belangrijke webwinkels vergeleken en uit onze vergelijkingstest van webwinkels komt BCC.nl als winnaar. BCC valt in positieve zin op door haar uitgebreide service ook na je aankoop, een echte laagste prijsgarantie en het juist beantwoorden van onze vragen. Daarom vinden wij BCC.nl de beste webwinkel om je wasmachine te kopen.

Enkele sterke punten:

  • Eigen bezorgdienst met vele bezorgmogelijkheden
  • Gratis bezorging en gratis meenemen je oude wasmachine
  • Laagste prijsgarantie (ook van toepassing op veel webshops zoals: Bol.com, Coolblue Ep, Expert, MediaMarkt, Modern, Scheer en Foppen en Wehkamp)
  • Bezorgen ook in weekend (zelfs op zondag!)
  • Communiceren de exacte aflevertijd in blokken van 2 uur

Heb je vragen? Laat het ons weten. Ben je geholpen door onze informatie? Een like op facebook of een reactie waarderen we zeer!

2 reacties
  1. Via de e-mail heb ik advies gehad van Ruud, en we gaan op basis van zijn advies voor deze machine. Bedankt voor de hulp!

  2. ik heb voor 3 jaar terug een samsung gekocht.. hij begon eerst te rammelen met centrifugeren tot hij er ineens mee ophield.. motor had zich los gedraaid en was er onder uitgevallen..

Jouw mening

Vergelijk onderstaande wasmachines
  • Total (0)
Bekijk en Vergelijk
0