Samsung WW10H9600EW review

Interessant koopje?0

€1,349.00

Direct naar laagste prijs expert.nlExpert
Bekijk aanbieding
Ontvang Aanbieding Alert!
×
Stuur mij een email bij een super aanbieding
Stel in voor:: SAMSUNG WW10H9600EW/EG WASMACHINE - €1,349.00
Bekijk prijsverloop
×
Prijzen voor SAMSUNG WW10H9600EW/EG WASMACHINE
Latest updates:
  • €1,349.00 - 18 October 2017
  • €1,249.00 - 21 September 2017
Since: 21 September 2017
  • Highest Price: €1,349.00 - 18 October 2017
  • Lowest Price: €1,249.00 - 21 September 2017
Laagste prijscheck uitgevoerd op: 23 oktober 2017 04:31 (Info)
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on [relevant Amazon Site(s), as applicable] at the time of purchase will apply to the purchase of this product.
0
Extra korting via WasmachinePagina
30 euro korting bij AO.nl

ao.nl-logo-actie-weken

Ik kan weer een leuke korting aanbieden op bijna alle wasmachines van AO.nl.
Geen gedoe met cashback, maar gewoon direct 30 euro van de prijs!


Klik voor jouw kortingscode

 

Deze kortingscode werkt en is geldig t/m 31 oktober, op alle wasmachines vanaf € 349

8.1 Rapportcijfer
10 kilo wasmachine met verrassingen

Trommel capaciteit: 10 kilo
Centrifugeren: 1600 tpm
Energieklasse: A+++-50%
Jaarverbruik: €27,- (119 kWh)
Wasresultaat: goed
Centrifugeert zeer goed

Wasresultaat
8.5
Energieverbruik
7
Bediening / gebruik
9
Snelheid
8
Centrifugeren
8.5
Spoelen
8
Prijs / kwaliteit
8
Pluspunt
  • Schoon wassen
  • Centrifugeert goed
  • Laag energie- en water verbruik
Minpunt
  • Heeft geen zeepbakje
  • Prijzig

Samsung WW10H9600EW review: een wasmachine vol verrassingen

Al een lange tijd heb ik de Samsung WW10H9600EW willen reviewen. Ik ben erg benieuwd naar de bijzondere bediening en de wasresultaten. Helaas heb ik er niet in geslaagd een test-machine te ontvangen. Daarom deze keer de bevindingen van Bas die deze wasmachine heeft gekocht.

Bijzondere bediening op Samsung wasmachine - gebruiksgemak?

Inhoudsopgave Samsung WW10H9600EW review.

  • Opmerkingen van de redactie bij de specificaties en eigenschappen
  • Ervaringen met de Samsung WW10H9600EW in de praktijk
  • Conclusie en advies en natuurlijk een aantal mogelijke alternatieve wasmachines

Ben je niet zeker of dit de wasmachine is die je zoekt? Hieronder vind  je een uitgebreide Samsung WW10H9600EW review.

Getest en bekeken door Bas in de praktijk. Bas vertelt:

“Hier in huis hebben we al snel een volle wasmand. Ook niet gek in een huishouden van vijf.
Mijn oog viel dan ook op de Samsung WW10H9600EW. Met een vulcapaciteit van 10 kg voldoende om eens in de twee dagen te wassen in ons huis.

Met een kleinere trommel moet je al gauw iedere dag wassen. Buiten dat wassen niet mijn grootste hobby is, kost het ook veel tijd en energie.  Naast de vulcapaciteit waren er nog meer specificaties die ons deden besluiten om voor de Samsung WW10H9600EW te kiezen.”

 

Samsung WW10H9600EW ….een wasmachine met enkele opmerkingen

Een lijst met alleen specificaties zegt niet zoveel. Daarom begin ik elke review met mijn opmerkingen bij de specificaties. Zo kun je zelf nagaan wat écht belangrijk voor jou is.

Specificaties en uitleg door Ruud
Introductie jaar 2014
Vulgewicht Een maximaal vulgewicht voor 10 kg was. Hiermee is het op één na de grootste capaciteit wasmachine die ik bekeken heb. Alleen de LG F1495BD is met 12 kilo nog groter.  Hiermee is het een wasmachine die tot zijn recht komt in huishoudens van 5 personen of meer.
Toeren De wasmachine centrifugeert op 1600 toeren per minuut. Het restvocht percentage bedraagt 44% . Dit is erg goed. Op het energielabel vinden we droogklasse A. Het beste wat je kan krijgen. Deze Samsung kun je daarom prima combineren met een wasdroger.
Energieverbruik Energieklasse A+++ -50% (het zuinigste label wat bestaat)

Energieverbruik per jaar: 119 kWh/jaar (0.54 kWh per cyclus) In euro’s vertaald: slechts € 28 (op basis van 220 wasbeurten) per jaar. Hiermee is de wasmachine zeer zuinig ten opzichte van andere wasmachines.

Afmetingen (H)85 x (B)60 x (D)60
Wasresultaat A (wast zeer goed schoon)
Centrifuge Droogklasse (goede keuze als je regelmatig de wasdroger gebruikt)
Geluidniveau Geluidsniveau wassen: 46 db (minder geluid in vergelijking met andere wasmachine.)

Geluidsniveau centrifugeren : 72 db (minder geluid in vergelijking met andere wasmachines)

Bijzonderheden De wasmachine is al 3x door bezoekers van Kieskeurig.nl gekozen als beste wasmachine.

Waarom zou je zoveel geld uitgeven aan een Samsung wasmachine, terwijl je hiervoor ook Miele hebt? Inmiddels is het mij duidelijk: ik heb nog nooit met zo veel plezier mijn was gedraaid.

Review Consumentenbond.nl (feb.2015)

 

Wat valt op aan deze wasmachine?touchscreen bediening

Een goede wasmachine moet uitstekend schoonwassen, makkelijk zijn in gebruik, energiezuinig en snelle wasprogramma’s hebben.
Op een aantal van deze punten scoort de gereviewde wasmachine goed.

  • Goede wasresultaten
  • Capaciteit van 10 kilo was
  • Energieklasse van A+++ – 50%
  • Makkelijk vullen door grote deuropening (35 cm)

 

bedienen-touch-screen-wasprogrammas

Schoonwassen en gebruiksgemak

Het schoonwassen is natuurlijk het belangrijkste.  Op punt van wassen scoort de Samsung WW10H9600EW erg goed. Van sportkleding tot beddengoed, en zelfs hardnekkige vlekken worden goed gewassen.

Je ziet hier dat het automatisch wasmiddeldoseersysteem van Samsung gewoon erg goed werkt in de praktijk. Eerder heb ik al geconstateerd dat de Eco Bubble techniek werkt goed in de dagelijkse praktijk.

De Samsung WW10H9600EW doseert dus het vloeibaar wasmiddel en wasverzachter automatisch. Dit hoef je dus niet zelf te doen en dat maakt het gebruiksgemak erg makkelijk. Zo gebruik je nooit teveel wasmiddel. Dit voorkomt een stinkende wasmachine en zorgt voor beter was resultaat.

 

Zeer zuinige energieklasse A+++-50%

samsung-ww10h9600ew-energieklasse-a-50

De Samsung WW10H9600EW heeft energieklasse A+++ -50%. Dat betekent dat de Samsung één van de zuinigste wasmachines van vandaag de dag is.
Hierbij moet ik wel opmerken dat het energielabel gebaseerd is op de capaciteit in kilo’s. Met 1o kilo is het gemakkelijker te scoren dan met een lager maximale vulcapaciteit. Dat neemt niet weg dat 119 kWu bizar weinig is.

De aanschafwaarde is dus misschien wel hoog, maar je bespaart ook direct op je energierekening.

Opvallend is ook dat de wasmachine ook zuinig blijft bij halfvolle trommels. Dat is een voordeel ten opzichte van veel andere wasmachines die met een halve trommel minder energiezuiniger wassen.

 

samsung-ww10h9600ew-grote-deur

Snel wassen

De Samsung WW10H9600EW beschikt over alle reguliere wasprogramma’s en heeft er nog meer.
Van katoen tot beddengoed. Ook kan je een korte was draaien en natuurlijk centrifugeren met een snelheid van 1600 toeren. Erg gemakkelijk is de deur opening van 35 cm, waardoor je de was in no-time  in- en uit de machine hebt geladen.

De wasprogramma’s zijn redelijk snel en dat ais erg fijn als je haast hebt of als je in de daluren wast en de was voordat je naar bed gaat nog in de droger wilt plaatsen. Dankzij het goede centrifugeren komt de was er ook niet kletsnat uit, waardoor de wasdroger minder lang aan hoeft.

De was- en droog tijd wordt hiermee in zijn geheel een stuk korter.

 

sensoren-meten-vieze-was

 

Samsung Smart Control

Met Samsung Smart Control (SSC) kan je de wasmachine op afstand bedienen. Zelfs buiten de deur.

Dat betekent dat je niet meer je bed uit hoeft om de wasmachine uit te zetten. De wasmachine app is overigens niet eenvoudig in te stellen. Daar moest ik wel wat tijd uittrekken om alles te begrijpen. Wij kregen ook de nodige foutmeldingen.

Toen het eenmaal werkte, was het vooral erg leuk. Je kunt het programma, de watertemperatuur en de centrifuge snelheid bekijken en regelen.
Ook wasprogramma’s aan -of uitzetten kan je nu via je smartphone doen. Ideaal als je na het wassen nog even wilt centrifugeren.

Problemen  en storingen krijg je te zien op je smartphone. Zoals wanneer het deurtje niet goed gesloten is. Je hoeft trouwens niet per sé verbonden te zijn met je eigen wifi-netwerk om de wasmachine te bedienen.

Ook in de trein of op je werk kan het dus. Zolang je maar internet hebt (via 3G of 4G). Voor bediening buitenshuis dien je de wasmachine te registreren op de Samsung Smart Appliance website. Het is leuk dat dit kan.

Nodig is het wellicht niet. Persoonlijk vind ik het een (overbodige) luxe. Zie het als een leuke extra-tje, vooral niet meer.

 

Is de wasmachine de hogere aanschafprijs waard?

Samsung WW10H9600EW review door Ruud

Met de Samsung WW10H9600EW doe je met plezier je was. Dankzij de grote capaciteit van 10 kilo zal je minder vaak hoeven te wassen.

De Samsung WW10H9600EW is eenvoudig in gebruik en heeft voldoende wasprogramma’s zoals voor katoen, wol, beddengoed.
Ook is de vulopening erg groot (35cm diameter) wat het in- en uitladen een stuk eenvoudiger maakt. Dit gaat iedereen waarderen, want hier heb je elke wasbeurt plezier van.
Het touchscreen maakt het geheel af. Uiteindelijk krijg je dus waar je voor betaald.

Helaas is de wasmachine ook niet goedkoop.  Met de Samsung WW10H9600EW begeeft Samsung zich in het top segment. Wat betreft prestaties is de wasmachine zeker vergelijkbare met top van de Duitse wasmachines. Op gebied van degelijkheid en duurzaamheid moet Samsung zich nog bewijzen.

Ben je opzoek naar een wasmachine voor een groot huishouden, dan maak je een prima keuze.

 

Betere alternatieven

Zoals gezegd heb ik geen alternatief met een capaciteit van 10 kilo.
Als een vulgewicht van 10 kilo echt het minimum is is de LG F1495BD  met 12 kilo een goed alternatief.

Er zijn wel 9 kilo wasmachines die ik beter vind. Maar ja, ook net één kilootje minder ruimte in de wastrommel.

LG FH4U2SMD9 Zanussi ZWF9147NW Bosch WAW32642NL
Wasmachine review LG FH4U2SMD9 Goedkope 9kg wasmachine Zanussi ZWF9147NW Prima prijs/kwaliteit Bosch WAW32642NL Luxe 9kg wasmachine

Goedkope 9 kg wasmachine
Biedt de beste prijs/kwaliteit
Consumentenbond test
Beste Koop (jan 17)
Onze keuze:
Perfect prijs/kwaliteit verhouding
Zeer goed in schoonwassen

Consumentenbond:
beste koop (sept/okt 2017)
Onze keuze:
Zeer goed wasprestaties
Dergelijk en betrouwbaar
Stil
Lage gebruikskosten

 

Samsung WW10H9600EW: aanbiedingen en kortingdeals

Prijzen voor SAMSUNG WW10H9600EW/EG WASMACHINE
Latest updates:
  • €1,349.00 - 18 October 2017
  • €1,249.00 - 21 September 2017
Since: 21 September 2017
  • Highest Price: €1,349.00 - 18 October 2017
  • Lowest Price: €1,249.00 - 21 September 2017

Ontvang een mail als deze wasmachine in de aanbieding komt.

Stel in voor:: SAMSUNG WW10H9600EW/EG WASMACHINE - €1,349.00

 

Meer achtergronden bij Samsung wasmachines.

Geef als 1e jouw mening

Jouw mening