Samsung Eco Bubble…kopen of niet?

Elke wasmachinefabrikant probeert zich te onderscheiden van de rest met unieke functionaliteiten.Feiten en fabels over Samsung Eco Bubble

Samsung is hierin behoorlijk innovatief en creatief. Veel van de nieuwere wasmachines van Samsung zijn uitgerust met Eco Bubble. Maar wat  Samsung eco bubble eigenlijk?  Ik zal alles wat ik weet uit mijn verleden als verkoper uit de doeken doen en proberen feiten van fabels te scheiden.

Wat is Eco Bubble eigenlijk?

Samsung zegt hierover:

‘Je kan eco bubble vergelijken met een bubbelbad. Als je wat badschuim in het water doet en dan de bubbels aanzet, krijg je een heerlijk schuimbad. Dit zelfde gebeurt  met eco bubbles in een wasmachine. Door lucht in de bubbel-generator te blazen, wordt het wasmiddel beter opgelost in het water en wordt een krachtig  schuim gemaakt. Hierdoor helpt deze technologie om beter schoon te wassen’.

Achtergronden bij Samsung Eco Bubble

De actieve schuim zorgt er ook voor dat dat de was ook op lage temperaturen beter schoon wordt. Samsung beweert dat je met een eco-bubble machine tot tot 70 procent op het energieverbruik van je wasmachine kan besparen. Verder wordt op energie bespaard, doordat de machines vol zitten met meters en sensoren die wegen hoeveel was in de trommel zit. Hierop wordt de duur van het wasprogramma dan aangepast.

Een halfvolle trommel zal daardoor eerder het wasprogramma doorlopen dan een volle trommel en dus ook minder energiekosten.

Tot zover de uitleg van Samsung 😉

Volgens Samsung…..

 • Schuim werkt 40x sneller in op vlekken
 • 100% actief ook bij lage temperaturen
 • tot 70% energie besparen
 • wasprogramma’s 10 minuten sneller

Tot zover de uitleg van Samsung.

Feiten & fabeltjes over Eco-Bubble

Natuurlijk geloven wij geen enkele fabrikant alleen op ‘zijn/haar blauwe ogen’. Daarom hebben we Eco-Bubble eens uitgebreid onder een vergrootglas gelegd en gekeken naar de feiten uit de praktijk.

Wat is waar?

Ik heb eens alle vergelijkingstesten van de afgelopen jaren van de Consumentenbond geanalyseerd. Uit dit onafhankelijke onderzoek komen de Samsung Eco Bubble wasmachines het vaakst als ‘beste koop’ uit de test. Volgens de Consumentenbond zijn dit de machines met de beste prijs/kwaliteit verhouding.
Het schoonwassen vormt in de test een belangrijk aspect, dus we kunnen er van uitgaan dat deze apparaten daadwerkelijk goed schoon wassen.

Toch zitten er ook grote verschillen tussen de Samsungs onderling. Ik ben nog bezig een overzicht te maken van de beste Eco-Bubble wasmachines van dit moment. Ik zal dit binnenkort op de website zetten, wat het vergt nog wat onderzoek.

Wat is onzin?

Diamond Drum

Ik ben zelf wel overtuigd van de goede werking van de bubbels, mede door de test resultaten van de Consumentenbond. Andere claims zijn voor mij een broodje aap.

Diamond Drum – beschermende trommelstructuur

De claim van Samsung en ook van andere fabrikanten dat de speciale trommelstructuren door beschermende laagjes water het wasgoed extra beschermen is voor mij een broodje aap verhaal.

Lees wat meer over de zin en onzin van de speciale wastrommel bij wasdrogers.

Eco Bubbles wasmachines zijn altijd zuinig

Ook dit is zeker niet waar. Vertrouw dus nooit alleen op de beweringen van de fabrikant. Als ik het energieverbruik van de SAMSUNG WF70F5E0Q4W  met ecobubble bekijken, gebruikt deze fors meer energie dan een andere 7 kilo wasmachine zoals de BOSCH WAQ28363NL

Kortom het blijft altijd goed uitkijken en vergelijken. Zoals gezegd zal ik zo snel mogelijk een overzicht van de beste Samsung wasmachines van dit moment online zetten, zodat het kiezen een stuk gemakkelijker wordt.

 

Video uitleg over Samsung Eco Bubble technologie

8 reacties
 1. ik gebruik de eco bubble wasmachine van samsung nu drie weken, één wasbeurt kost 5 cent, ik heb zo’n losse energiemeter, die ik in het stopcontact doe voordat ik de wasmachine stekker erin doe, en echt was, de eco bubble was helemaal schoont in 2 uur en 19 minuten, met twee spoelbeurten en 1400 centrifugeertoeren, het is echt waar, voor 5 cent draai ik een volle trommel, 5 cent bij mijn energieleveraar green choice

 2. Tot mijn spijt moet ik zeggen dat het een wasmachine is van een heel slechte kwaliteit onderdelen,
  hij maakt na 4 jaar heel veel herrie tijdens het centrifugeren, ik heb al verschillende keren de motorrubbers vervangen en de onderste schokbrekers.
  Mijn gemeende raad is koop Samsung hun TV, laptop, mobiel maar geen wasmachine, die ingenieurs bij Samsung op de afdeling witgoed moeten terug naar school.

  • Hoi Jos!
   Ik heb vorige week ook de motor rubbers moeten vervangen van mijn machine. (Nog geen drie kaar oud) de motor ging steeds meer door de machine dansen. De monteur vertelde dat dit een super vele voorkomend en slecht probleem is bij deze machines. Hij heeft er nu iets ingezet dat niet van rubber is maar harder plastic ofzo en dat zou langer meegaan.
   Maar hij had ook een klant die te lang had gewacht met vervangen van de rubbers en die motor had de hele machine al gesloopt dus die kon weg na een paar jaar..

  • Dank je wel voor je reactie. Ik hoor de laatste tijd meer klachten over de levensduur van Samsung. Met deze ervaringen helpen we elkaar om ook duurzaamheid bij het kiezen van wasmachines mee te nemen.

 3. Ik heb al 11 jaar een samsung en hij heeft altijd goed gewassen. Het plastic handvat voor de seur begaf het wel, maar verder altijd goed gewassen!

 4. Ook een Samsung Eco Bubble 3 jaar geleden gekocht; in de 2 jaar hebben ze dit 3x moeten herstellen (rubber, boordcomputer, deur,…) ,nadat het uit garantie was terug kapot maar dan goed voor de schroothoop … het heeft nooit goed gewerkt en de klantenservice is nog minder waard dan de machine ivm wasmachines. Moest ik als bedrijf weten dat het meer kapot is dan dat het werkt en er meer kosten aan zijn van het telkens te herstellen zou een andere te laten plaatsen. Maar helaas telt de klant niet en de kwaliteit ook niet. telefoon’s en tv’s en dergelijke zijn ze dan weer wel kwaliteitvol in

 5. Zelden zo’n kansloze machine gehad, ben nu aan m’n derde moederboard toe omdat de machine random in een programma stopt. Wat heb je aan goede waskwaliteit als de machine binnen 2 jaar begint te haperen. Mensen, koop het alsjeblieft niet, het bespaart je een hoop ellende.

 6. Helaas…..ook geen goede ervaring met mijn Samsung Eco Bubble wasmachine. Na 5 jaar op zich tevreden gewassen te hebben, blijken nu (al!) de lagers van de machine versleten…reparatie kost meer dan 200 EUR. Wat mij betreft niet iets wat je van een dergelijke machine mag verwachten…Zal een volgende keer denk ik geen Samsung meer worden!

Jouw mening

Vergelijk onderstaande wasmachines
 • Total (0)
Bekijk en Vergelijk
0