Redactiekeuze
0
Review Beko DPU7380X – Praktijktest

Review Beko DPU7380X – Praktijktest

Interessant koopje?0

€399.00

Bekijk de aanbieding van: wehkamp.nlWehkamp
Ga naar de Dag Deal
Ontvang Aanbieding Alert!
×
Stuur mij een email bij een super aanbieding
Stel in voor:: DPU7380X warmtepompdroger - €399.00
Bekijk prijsverloop
×
Prijzen voor DPU7380X warmtepompdroger
Latest updates:
  • €399.00 - 6 September 2018
  • €444.00 - 29 August 2018
  • €459.00 - 28 August 2018
  • €444.00 - 21 August 2018
  • €459.00 - 29 May 2018
  • €399.00 - 22 May 2018
Since: 22 May 2018
  • Highest Price: €459.00 - 29 May 2018
  • Lowest Price: €399.00 - 22 May 2018

De perfecte wasdroger moet: de was snel drogen krijgen, energiezuinig zijn en niet duur zijn Ik ga in deze review bekijken of de Beko DPU 7380 X aan deze voorwaarden voldoet en of ik deze wasdroger zelf zou kopen. Deze Beko DPU7380X review is gebaseerd op mijn eigen ervaringen, na een week van testen van deze droger in de praktijk.

Om te beginnen eerst even wat technisch gegevens over de wasdroger.
In het dossier: ‘wasdroger kopen’ lees je meer achtergronden over het kopen van de beste wasdroger

Eigenschappen van de Beko DPU 7380 X
review beko dpu7380X wasdroger  

  • Soort wasdroger: warmtepompdroger
  • Uitgeroepen tot Beste koop door Consumentenbond (september 2015)
  • Energielabel A++
  • Schatting energiekosten 46 euro per jaar (202 kWu)
  • Goedkoop

Lees onze uitgebreide Beko DPU 7380 X review hieronder.

Exclusief: € 30 kortingscode van AO.nl

Geen gedoe met cashback, maar gewoon 30 euro kassakorting!

Klik hier & gebruik deze €30 kortingscode AO.nl

Welke winkel moet je kiezen?

Als je een wasdroger online gaat kopen, wil je naast de laagste prijs natuurlijk ook een snelle en deskundige levering.
Wat dat betreft zitten er behoorlijke verschillen tussen de grote webwinkels.
Coolblue is een absolute topper als het aankomt op service, installatie en bereikbaarheid voor vragen.

Verschillen tussen webwinkels
De meeste gestelde vraag: bij welke winkel kun je veilig online een wasmachine aanschaffen?
Elk jaar vergelijken we de belangrijkste webwinkels en zetten we de voordelen en nadelen op een rij.,

Bekijk vergelijkingstest webwinkels 2018

Samenvatting uitgebreide praktijktest: Beko DPU 7380 X

8.7 Rapportcijfer
Dit is onze #1 wasdroger!

- Een energiezuinige warmtepompdroger
- Capaciteit trommel: 7 kilo
- Droog resultaten zijn zeer goed
- Lage prijs in de winkel

Droogresultaat
9
Snelheid drogen
8.5
Energieverbruik
8.5
Gemak bediening
7.5

 

Wie is Beko?

In Nederland is Beko nog niet zo’n bekend merk. Veel mensen zullen nog niet eerder van dit merk gehoord hebben. beko-wasdrogers-sponsor-fcbarcelona
Ik denk dat daar best wel eens snel verandering in kan komen, omdat Beko bij ons bekend staat om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding.
Bij wasmachines zien we al vaker apparaten met prestaties die zich kunnen meten met de veel duurdere apparatuur van Miele of Bosch.

In het buitenland is Beko wel al een ‘grote jongen’ in witgoed-apparatuur.  Ze zijn zelfs (naar eigen zeggen) de op één na grootste fabrikant van grote huishoudelijke apparaten in Europa. Sinds 2014 wordt flink gewerkt aan de naamsbekendheid.
Voetballiefhebbers hebben misschien wel al een herkend. Beko is namelijk ook shirtsponsor van de voetbalclub FC Barcelona. Genoeg ambitie en potentie dus.

 

Dit zijn de sterke en zwakke punten van de Beko DPU 7380 X

Eigenaardigheden kom je pas tegen als je een machine gaat gebruiken in praktijk. Daarom vind ik het fijn dat ik de droger zelf een week heb kunnen gebruiken.
Wat is mij opgevallen aan deze Beko wasdroger in de praktijk?

plus punten:

  • Beter droog resultaten dan de drogers die ik eerder heb mogen gebruiken
  • De droogprogramma’s zijn snel voor een warmtepompdroger
  • De wasdroger kun je rechtstreeks aansluiten op de waterafvoer

Min punten:

  • Gebruiksgemak kan beter
  • Handleiding slecht leesbaar

 

Warmtepompdroger met het predicaat: ‘beste koop’

De Beko DPU7380X is een warmtepompdroger en heeft in de laatste test van de Consumentenbond het predicaat ‘beste koop’ ontvangen. Dit predicaat is bedoeld voor producten met de beste prijs/kwaliteit verhouding.
Maar je moet nooit blind kiezen voor een ‘beste geteste’ apparaat.  Het logo “best getest” of “beste koop” zegt namelijk niks over of de machine voor jou geschikt is.
Belangrijkste vraag bij het uitzoeken van een wasdroger:  past deze bij mijn gebruik en mijn huishouden?  Enkele dingen zijn me opgevallen tijdens een week drogen met de Beko.

Een duidelijke handleiding a.u.b.

Ik ben geen Neerlandicus, zoals je misschien kan opmaken uit mijn schrijfstijl.
Toch weet ik zeker dat ik een beter leesbare en duidelijkere handleiding kan maken dan de handleiding die bij deze Beko zit. Het is nog net geen automatische vertaling vanuit een vreemde taal door Google translate, maar daar heb je ook alles mee gezegd.

Als een van de weinige kopers begin ik namelijk met het doornemen van de handleiding, voordat ik een apparaat ga gebruiken. Na het lezen van de uitleg en bekijken van plaatje over hoe ik de afvoerslag op de waterafvoer moet aansluiten, denk ik: ‘dat moet duidelijker kunnen’. Uiteindelijk is het aansluiten gelukt en kan het drogen beginnen.

Erg goed droogresultaat

En drogen doet deze Beko als een van de beste!
Mijn eerste lading was werd goed gelijkmatig gedroogd. Ook voel ik geen vochtige plekken in naden en broekzakken. Ik merkt dat de wasdroger ook sneller is,  dan de drogers (Bosch, Siemens en Zanussi) die ik eerder getest heb.
Als je hierbij ook nog het lage energieverbruik meeneemt, dan kan ik niet anders zeggen dan dat  ik erg tevreden ben met deze droger.

 

Een zuinige wasdrogerbeko-dpu7380X-energiekosten

Op het energielabel van de Beko DPU7380X staat een verbruik aangegeven van 206 kWu per jaar. Vandaag de dag kost één kWu ongeveer 0,23 cent, wat zou betekenen dat de stroomkosten ongeveer 46 euro per jaar bedragen. Daarvoor kun je je was toch niet meer laten nat regen op de waslijn in de buitenlucht 😉

Echt veel waar voor je geld

Als ik de droogresultaten van de droger bekijk zijn de resultaten vergelijkbaar met de wasdrogers van  Bosch,  Siemens en Miele.  Alleen deze drogers zijn meer dan 350 euro duurder dan deze Beko. Kortom je krijgt met deze Beko veel waar voor je geld.

 

Gebruiksgemak

Als je een wasdroger gebruikt, dan krijg je te maken met het schoonmaken van pluizenfilters, condensor en het lege van het waterreservoir.

Handig functie van de Beko is dat je de machine rechtstreeks op de waterafvoer kan aansluiten. Dat zien we bij veel meer drogers, maar het blijft handig. Hierdoor is het niet meer nodig om telkens zelf het bakje met condenswater te legen. Helaas zit er geen zelfreinigende condensor op, maar het schoonmaken van de filters lukt goed

Sensor en signalen

De elektronische signalen en meters doen verder goed kun werk.

 

Conclusie: wanneer deze Beko wasdroger kopen …en wanneer niet

Na het persoonlijk testen van de Beko DPU 7380 X in de dagelijkse praktijk kan ik zeggen dat deze machine voor mij dicht in de buurt komt van de ideale wasdroger.
De prijs is erg aantrekkelijk en ligt meer dan 50% lager dan vergelijkbare drogers van Bosch en Siemens. Tijdens een aanbieding komt de verkoopprijs van deze Beko zelfs in de buurt van de goedkope maar energieslurpende condensdrogers.

Namens de redactie van WasmachinePagina.nl, mag ik deze wasdroger het predicaat ‘keuze van de redactie’ geven.

 

Alternatieve wasdrogers

De droger van Beko is onze nr.1 van dit moment. We kennen op dit moment geen andere 7 kilo wasdroger met een beter prijs/kwaliteit verhouding.

Toch zijn er situaties denkbaar, waarin andere wasdrogers een beter alternatief zijn.
Hieronder zetten we enkele alternatieven op een rij, zodat iedereen zelf een wel overwogen keuze kan maken

Een 7 kilo wasdroger is te klein voor mij

Een 7 kilo wasdroger is alleen een goede keuze als je ook een wasmachine hebt met ongeveer dezelfde  capaciteit trommel. Heb je een wasmachine met een trommelgrootte van 9 kilo of meer, dan adviseren om ook een grotere wasdroger te kopen. Het is simpelweg niet handig als je de inhoud van je wasmachine niet in één keer kan drogen.
De Siemens WT47Y700NL of Bosch WTY87700NL zijn dan een goede alternatieven.

 

Ik gebruik de droger minder dan 1 x per week

Deze Beko DPU 7380 X behoort tot de goedkoopste warmtepompdrogers van dit moment. In situaties waarin gemiddeld minder dan één keer per week de droger wordt gebruikt, dan is een normale condensdroger toch een alternatief.

Een condensdroger gebruikt fors meer energie, maar is bij beperkte gebruik en door de lage aanschafprijs toch een interessant alternatief.

 

Beko DPU 7380 X aanbiedingen en acties

Zoals ik aangaf in mijn review, blinkt de handleiding niet echt uit in duidelijkheid.
Ben je niet zo handig met het installeren en in gebruik nemen van een wasdroger, dan moet je de bezorgservice van BCC een overwegen.

Uit ons vergelijking van webwinkels komt BCC als winnaar uit de bus.  Naast de lage prijs, is BCC ook goed in service na de aankoop.
Wij kregen snel en goed antwoord op al onze vragen, en dat is helaas niet bij alle webwinkels het geval.

Prijzen voor DPU7380X warmtepompdroger
Latest updates:
  • €399.00 - 6 September 2018
  • €444.00 - 29 August 2018
  • €459.00 - 28 August 2018
  • €444.00 - 21 August 2018
  • €459.00 - 29 May 2018
  • €399.00 - 22 May 2018
Since: 22 May 2018
  • Highest Price: €459.00 - 29 May 2018
  • Lowest Price: €399.00 - 22 May 2018

Ontvang een mail als deze wasmachine in de aanbieding komt.

Stel in voor:: DPU7380X warmtepompdroger - €399.00
2 reacties
  1. IK heb sinds een jaar een Beko DPU 8360. Ik ben er niet tevreden over.
    Het is me nog nooit gelukt het wasgoed er helemaal droog uit te krijgen.
    Als ik er twee dekbedhoezen in stop komt het er als één zak uit en de binnenste is nog kletsnat.
    Wat doe ik fout?
    W.Kohlmann

    • Wij hebben onlangs ook een Beko aangeschaft. Handdoeken droogt hij goed en naar ons idee ook best wel snel.
      Wat betreft dekbedhoezen, dat herkennen we (onze vorige wasdroger kreeg dit ook niet in één keer droog). Om te voorkomen dat de hoezen in elkaar draaien (in wasmachine en droger) gebruiken we speldjes om de ingangen van de dekbedhoezen dicht / kleiner te maken.

      Officieel mag dit niet (staat in de handleiding van onze wasmachine) maar het werkt wel 🙂

Jouw mening

Vergelijk onderstaande wasmachines
  • Total (0)
Bekijk en Vergelijk
0