1
Miele WKB 120 WCS review

Miele WKB 120 WCS review

Vergelijken
Interessant koopje?0

€549.00

Bekijk de aanbieding van: bcc.nlBcc
Ga naar de Dag Deal
Ontvang Aanbieding Alert!
×
Stuur mij een email bij een super aanbieding
Stel in voor:: Miele wasmachine WKB 120 WCS - €549.00
Bekijk prijsverloop
×
Prijzen voor Miele wasmachine WKB 120 WCS
Latest updates:
  • €549.00 - 16 July 2018
  • €579.00 - 16 July 2018
  • €259.00 - 15 July 2018
  • €1,579.00 - 14 July 2018
  • €199.00 - 13 July 2018
  • €579.00 - 13 July 2018
  • €219.00 - 12 July 2018
  • €449.00 - 11 July 2018
Since: 9 April 2018
  • Highest Price: €1,799.00 - 22 June 2018
  • Lowest Price: €39.95 - 23 June 2018
8 Rapportcijfer
Miele WKB 120 WCS een 8 kilo wasmachine van Miele.

Capaciteit: 8 kilo
Centrifugeren: 1600
Energieklasse: A+++
Energiekosten per jaar: 40 euro
Wasresultaat: zeer goed
Centrifugeert zeer goed

Wasresultaat
9.5
Centrifugeren
9.5
Snelheid wasprogramma
6.5
Bediening en gebruiksgemak
9.5
Energieverbruik
6.5
Prijs / kwaliteit
6.5
Pluspunt
  • Wast zeer goed schoon
  • Centrifugeert op 1600 toeren erg goed droog
  • Snel met een volle trommel
  • Gemakkelijke bediening met één draaiknop (bekijk afbeelding hieronder)
Minpunt
  • Duurder dan de technisch gelijkwaardige Miele WMB 120 WCS
  • Tijdsduur halve trommel duurt erg lang
Actuele acties en kortingscodes

Geen gedoe met cashback, maar gewoon direct 30 euro van de prijs!

Bekijk €30 kortingscode AO.nl

Miele WKB120WCS review: stil en (alleen met een volle trommel) ook een snelle wasmachine

Bij het voorbereiden van de Miele WKB 120 WCS review, viel mij op de specificaties van het apparaat als twee druppels water lijken op de Miele WMB 120 WCS.  Alleen de prijs verschilt behoorlijk.

Miele schrijft:  … In de bijlage treft u een overzicht van de verschillen tussen beide automaten aan. Er zitten geen technische verschillen tussen beide automaten. …

Miele afdeling klantcontacten

miele-wkb-120-wcs-test-redactie

Daarom heb ik vooraf bij Miele navraag gedaan. En ook Miele geeft aan dat er geen technische verschillen zitten tussen de twee machines. Alleen de deur is bij de dure WKB 120 WCS voorzien van een verfraaiing;-) Persoonlijk vind ik de meerprijs van 65 euro voor een ‘mooie wasmachinedeur’ bizar.

In plaats van de review van de identieke Miele WMB 120 WCS over te schrijven, heb ik toch mijn best gedaan om nieuwe feiten en fabels in deze review te stoppen.

 

Opvallende kenmerken van de Miele WKB 120 WCS

  • Wast katoen en synthetisch zeer goed schoon
  • Centrifugeert zeer goed (44% restvocht op 1600 toeren)
  • Trommelinhoud: 8 kilo
  • Energiezuinig A+++ (ongeveer 40 euro per jaar)

 Miele WMB 120 WCS review door de redactie

 

Welke winkel moet je kiezen?

Als je een wasmachine online gaat kopen, wil je naast de laagste prijs natuurlijk ook een snelle en deskundige levering.
Wat dat betreft zitten er behoorlijke verschillen tussen de grote webwinkels.
Coolblue is een absolute topper als het aankomt op service, installatie en bereikbaarheid voor vragen.

Verschillen tussen webwinkels
De meeste gestelde vraag: bij welke winkel kun je veilig online een wasmachine aanschaffen?
Elk jaar vergelijken we de belangrijkste webwinkels en zetten we de voordelen en nadelen op een rij.,

Bekijk vergelijkingstest webwinkels 2018

miele-wkb-120-wcs-verschillen-alternatieven

Meer over de Miele wasmachine

Een stille nacht…en niet alleen met de Kerst. Je wilt niet dat een wasmachine dat verstoord. Als je ook net als ik bijna dagelijks wast, kan een lawaaierige wasmachine gaan irriteren. Overdreven geschetst, natuurlijk, maar het is wel waar. Met deze Miele zal je dat niet overkomen. Met een geluidsniveau van 48 Db (tijdens wassen) en 73 db (tijdens centrifugeren) zul je niet wakker liggen van het geluid van de wasmachine. Hiermee is de Miele stiller dan de meeste andere wasmachines.

Naast geluid  zijn andere belangrijke punten tijdens onze reviews: snelheid van de wasprogramma’s, hoe schoon wordt de was, energieverbruik, bediening en centrifugeren. Laten we er eens induiken!

Uitstekende wasprestaties zowel katoen als synthetisch

Hoe schoon de was uit de wasmachine komt, is uiteindelijk natuurlijk het belangrijkste. Met een trommel van 8 kg is er in ieder geval voldoende ruimte voor kleding of beddengoed. De Consumentenbond geeft aan dat de Miele zeer goed katoen en synthetisch wasgoed schoon wast.

Om de kracht en de stilte van de Miele WKB 120 WCS zelf te ervaren, heb ik daadwerkelijk 8 kg was in de wasmachine gestopt. Dat valt niet mee, 8 kilo is een berg was.
De Miele begint de klus (zoals ik gewend ben van Miele). Ook deze Miele WKB 120 WCS ademt gewoon degelijkheid uit, dat in tegenstelling tot trillen en geluiden van sommige budget machines.
Maar daar is de prijs ook naar.

 

Snelheid: een halfvolle trommel heeft er geen zin in

Met de snelheid van de Miele WKB 120 WCS is iets geks aan de hand. Een volle trommel wordt in 2:30 uur schoon gewassen (standaard katoen op 40 graden). Dat is een prima score!

Het gekke is dat een halfvolle trommel er bijna net zo lang over doet. Met alle sensoren zou je verwachten dat de wasmachine zich aanpast op de hoeveelheid was, maar dat is dus  niet zo. Dat is voor mij een opvallend minpunt. Dit hadden we ook al geconstateerd bij de identieke Miele WMB 120 WCS. Geen meetfout dus, maar hoort bij type.

Goed werk heeft bij Miele wat tijd nodig, want de was komt er stralend en goed gecentrifugeerd uit.  En dat wil je natuurlijk ook.

 

Energieverbruik niet bijzonder laag

energieklasse en verbruik Miele WKB 120 WCSAan een hoge energierekening heeft iedereen een hekel. Ik hoor vaak dat mensen overstappen op een nieuwe wasmachine omdat de wasmachines steeds zuiniger worden. De Miele WKB120WCS heeft energielabel A+++ en een jaarverbruik van ongeveer 176 kwu (zie A op label hiernaast). In euro’s moet je reken op 40 euro per jaar aan stroom.

Hiermee is de wasmachine geen koploper. De Samsung ww80J6400CW gebruikt om dezelfde hoeveelheid te wassen slechts 116 kwu (27 euro) en is dus ongeveer 13 euro goedkoper in gebruik als je kijkt naar energie.

 

Centrifugeren is top

Alle Miele wasmachines zijn de centrifugeer kampioen onder de wasmachines. Met centrifugeren komt de was er namelijk bijzonder droog uit bij de Miele WKB120WCS. Dat is vooral belangrijk als je een wasdroger gebruikt, omdat de wasdroger dan minder lang aan hoeft te staan. Dat zorgt dus voor een lager energieverbruik van je droger.

 

Specificaties en uitleg
Introductie jaar 2014
Vulgewicht Een capaciteit van 8 kg past bij kleine gezinnen en huishoudens van 3-4 personen.
Toeren Deze machine centrifugeer zeer goed droog op 1600 toeren per minuut.
Energieverbruik Energieklasse A+++ Energieverbruik per jaar: 176 kWh/jaar (0.80 kWh per cyclus) Geschatte energiekosten  ongeveer  € 41 (op basis van 220 wasbeurten)
Afmetingen (H)85 x (B)59,6 x (D)63,6
Wasresultaat A (wast zeer goed schoon)
Centrifuge Droogklasse A (weinig rest vocht: maar 44%)
Geluidniveau Geluidsniveau wassen: 48 db (zeer stil in vergelijking met andere wasmachine.) Geluidsniveau centrifugeren : 73 db (Stiller dan veel andere wasmachines)
Bijzonderheden
  • Aandrijving door een koolborstelloze motor waarop 10 jaar garantie zit.

 

 

miele wkb 120 wcs is eenvoudig te bedienen

Mijn conclusie over de Miele WKB120WCSgemakkelijke bediening met één knop

De Miele WKB 120 WCS is zoals te verwachten, een goede wasmachine.
Het is geen goedkope wasmachine, maar presteert ook een stuk beter dan de meeste goedkopere wasmachines.
Behalve dan als de Miele WMB 120 WCS: deze is presteert identiek, maar is 70 euro goedkoper. Alleen de deur is niet voorzien van de aluminium ring.
Hieronder heeft Miele te verschillen aangegeven tussen de twee modellen.

Met 8 kg is dit de ideale wasmachine voor een huishouden van 3-4 personen.
Door het goede centrifugeren zal de wasdroger minder minuten hoeven te maken om de was volledig droog te krijgen.

Lees hieronder alternatieve wasmachines die wat mij betreft beter zijn.

 

verschillen-miele-wkb-120-wcs-en-wmb-120-wcs

 

Alternatieven die je eens moet bekijken

Bosch WAY32841: Dezelfde prijs maar scoort in onze test op alle gebieden net iets beter én heeft IDOS (automatisch wasmiddeldosering)MIELE WMB 120 WCS uitgebreid getest

82 %
Ontvang Aanbieding Alert!
×
Stuur mij een email bij een super aanbieding
Stel in voor:: Miele wasmachine WMB120WCS - €669.00
Bekijk prijsverloop
×
Prijzen voor Miele wasmachine WMB120WCS
Latest updates:
  • €669.00 - 17 July 2018
  • €399.00 - 12 July 2018
  • €599.00 - 11 July 2018
  • €669.00 - 10 July 2018
  • €599.00 - 9 July 2018
  • €549.00 - 6 July 2018
  • €573.00 - 5 July 2018
  • €399.00 - 5 July 2018
Since: 27 March 2018
  • Highest Price: €1,199.00 - 22 June 2018
  • Lowest Price: €333.00 - 15 May 2018

 

Miele WKB 120 WCS laagste prijs en aanbiedingen

Ben je er zeker van dat dit jouw wasmachine is? Check dan even de laagste prijs aanbieding.

Prijzen voor Miele wasmachine WKB 120 WCS
Latest updates:
  • €549.00 - 16 July 2018
  • €579.00 - 16 July 2018
  • €259.00 - 15 July 2018
  • €1,579.00 - 14 July 2018
  • €199.00 - 13 July 2018
  • €579.00 - 13 July 2018
  • €219.00 - 12 July 2018
  • €449.00 - 11 July 2018
Since: 9 April 2018
  • Highest Price: €1,799.00 - 22 June 2018
  • Lowest Price: €39.95 - 23 June 2018

Ontvang een mail als deze wasmachine in de aanbieding komt.

Stel in voor:: Miele wasmachine WKB 120 WCS - €549.00

Alle onze bevindingen over Miele vind je op onze verzamelpagina beste Miele wasmachine kiezen en op Miele.nl

 

 

2 reacties
  1. ik ben hier aan het kijken voor iemand anders een nieuwe wasmachine, zelf heb ik dus de nieuwe W1 wasmachine van miele, ja Miele is duur, echter word er nooit bijgezet waarom dat ie zo duur is, vind ik jammer, dat programmas er lang over doen klopt, echter door het in te stellen om de knop “kort” te gebruiken, worden de meeste programmas verkort met een een half tot een uur, en daar bij kun je dan ook nog de vuilgraad in stellen tot “licht” dit scheelt ook weer een half uur in de programma “katoen”iet wat ik het meeste gebruik, dus al met al valt de tijd dan nog nog mee, was ik dan energie zuinig volgens het tabel nee, maar wel sneller, als je meerdere wasjes moet draaien of in tijd, wat ik wel een twijfel programma vind is het zgn prog. power wash duurt een uur, en zit maar een spoel beurt in het is me nog nooit gelukt om zo zuinig te doseren dat het apparaat niet aangeeft na het programma dat ik overgedoseerd heb, en dan nog moet ik na dit programma dan een extra speol beurt in lasten om dat ik anders het idee heb dat niet alle wasmiddel eruit is gespoeld, dus gebruik ik dit programma zo min mogelijk, maar buiten dit is verder een hele goede wasmachine

  2. machine op zicht goed,maar progamma,duur erg lang en het centrifugeren trilt nog al op 1600toeren.door installateur geplaatst

Jouw mening

Vergelijk onderstaande wasmachines
  • Total (0)
Bekijk en Vergelijk
0