Redactiekeuze

Miele WDA110 review – de best betaalbare wasmachine van Miele

Miele WDA110 - miele wasmachine review

Ben je opzoek naar een wasmachine, waarmee je zonder zorgen vele jaren kan wassen? Eigenlijk kun je dan niet om een Miele wasmachine heen. En is degelijkheid en kwaliteit duur? Meestal wel, maar dat maakt juist deze Miele WDA110 bijzonder.  De verkoopprijs ligt namelijk op hetzelfde niveau als veel concurrenten zoals Siemens en Bosch.
Is de Miele WDA 110 dan de perfecte wasmachine voor jou?  Dat hangt af van de eisen die jij stelt aan een nieuwe wasmachine.
Deze Miele wasmachine kent een paar ‘mitsen-en-maren’ die ik hieronder op een rij zet.

Update - 2017.09.25Deze wasmachine is een uitlopend model die nauwelijks nog verkrijgbaar is.  Hieronder een alternatief of bekijk dit overzicht van 7 kilo wasmachines.
88 %
Ontvang Aanbieding Alert!
×
Stuur mij een email bij een super aanbieding
Stel in voor:: Miele WDB 030 WCS wasmachine - €739.00
Bekijk prijsverloop
×
Prijzen voor Miele WDB 030 WCS wasmachine
Latest updates:
  • €739.00 - 16 August 2018
  • €769.00 - 16 August 2018
  • €739.00 - 14 August 2018
  • €769.00 - 14 August 2018
  • €739.00 - 8 August 2018
  • €769.00 - 5 August 2018
  • €749.00 - 3 August 2018
  • €769.00 - 2 August 2018
Since: 3 April 2018
  • Highest Price: €789.00 - 11 June 2018
  • Lowest Price: €732.00 - 20 May 2018

 

Eenvoudige bediening, zonder toeters en bellen

Naast de prijs is de gebruiksvriendelijke bediening van de Miele WDA110 mischien wel het sterkste punt. De meeste nieuwe wasmachines van vandaag de dag zijn overladen met functionaliteiten en een groot aantal wasprogramma’s. Voor de een is dat een zegen en voor de ander overbodige ballast. Deze Miele is gestript van alle overbodige luxe.  De wasmachine kent geen uitgestelde starttijd, exotische wasprogramma’s en geen signaal als het wasprogramma klaar is. Maar verder is het een door-en-door geteste wasmachine met een goed wasresultaat.

Het ontbreken van sommige functionaliteit kan je als een zwak punt zien, maar ij ben het gaan ervaren als een pluspunt. Hieronder zie je het bedieningspaneel. Dit blinkt uit in eenvoud. En dat alles voor een ongekend lage prijs voor een Miele wasmachine.

 

Miele WDA 110 - eenvoudige bediening

 

Is dit de perfecte Miele wasmachine?

De prijs/kwaliteit verhouding is zeker goed. Of dit de perfecte wasmachine is hangt af van de eisen die je stelt. Zoek je een degelijke wasmachine die je eenvoudig kan bedienen, dan zou ik niet meer verder zoeken. Een goedkopere Miele vind je niet.  Zoek je een wasmachine met alle toeters-en-bellen er op, zoek dan verder.

Energielabel Miele WDA110

Deze Miele heeft het A++ energiecertificaat gekregen. Hiermee is het geen topper in laag energieverbruik. Wel is de wasmachine relatief zuinig met water. Hieronder hebben we de belangrijkste  specificaties op een rij gezet. Maar eerst een overzicht van de plus- en minpunten van deze wasmachine.

Wat valt op tijdens gebruik van deze wasmachine?

Sterke punten:

  • Goed wasresultaat, ook zonder exotische wasprogramma’s krijgt deze Miele je was goed schoon!
  • Prijs is prima (voor een Miele)

Zwakke punten:

  • Een wasprogramma kan lang duren; een goed wasresultaat heeft zeker tijd nodig 😉
  • Aandrijving motor met koolborstels; hierdoor maakt de wasmachine enkele decibels meer geluid als enkele collega wasmachines.

 

Specificaties Miele WDA110 en onze opmerkingen

Welke techniek vinden we ‘onder de motorkap’. En wat betekenen deze technieken eigenlijk voor jou tijdens het dagelijks gebruik?

Specificatie en opmerking
Introductie jaar 2014
Vulgewicht  7 kilo :  ideaal voor een huishouden met vier personen.
Toeren 1400 toeren per minuut
Energieverbruik Energieklasse A++ Energieverbruik per jaar: 179 kwh (0,94 KWh per cyclus) Energiekosten per jaar: € 41,17
Waterverbruik 52 liter per cyclus 10560 per jaar
Wasresultaat A
Centrifuge B Restvocht 52%.
Geluidniveau Geluidsniveau wassen: 54 db (vergelijkbaar met regen, een koelkast of  geluid in een bos) Geluidsniveau centrifugeren : 77 db (vergelijkbaar met elektrische mixer of een koffiemolen)
Bijzonderheden rechtsdraaiende deur scharnieren, let op dit is andersom ten opzichte van vele andere wasmachines. Aandrijving van motor met koolborstels
Website leverancier  Miele WDA110 op website van Miele wasmachines of onze eigen Miele pagina

Conclusie

De Miele WDA110 is een wasmachine die we gezien de prijs kunnen zeker kunnen adviseren. De wasmachine krijgt dan ook het redactie keuze predikaat.  En wordt daarmee opgenomen in onze lijst van beste wasmachines die je vandaag kunt kopen. Met name voor ouderen die niet zoveel hebben met met vele knopjes, opties en instelmogelijkheden is dit een prima wasmachine.
Jammer dat de aandrijving van de motor nog via koolborstels verloopt, maar we kunnen vertrouwen op de jarenlange betrouwbare reputatie van Miele. Voor duurzaamheid zit je altijd goed bij Miele, daar ben ik ondertussen op gaan vertrouwen.

 

8 Rapportcijfer
'budget' van Miele

De Miele WDA110 is een de beste betaalbare Miele wasmachines die we kennen. Het wasmachine heeft een prima prijs/kwaliteit verhouding, is degelijk en geeft goede wasresultaten. Verwacht geen toeters-en-bellen, maar gewoon een wasmachine waarmee je 15 jaar prima mee kan wassen.

Wasresultaat
8
Spoelen
7
Energieverbruik
5
Waterverbruik
8
Centrifugeren
8.5
Snelheid wasprogramma's
6
5 reacties
  1. Miele duurzaam? Nou, vergeet het maar! Mijn Miele ging na slechts 1700 draaiuren kapot. Het trommelkruis gebroken. Een Miele moet 10.000 draaiuren kunnen halen. Nu zag ik in de handleiding dat er ook maar 49 liter water wordt gebruikt bij programma’s van 60 en 40 graden. Weinig water dus. En dan worden wasmiddelresten niet goed weggespoeld. Nergens in de handleiding wordt aangeraden om in gebieden met zacht water altijd de ‘extra spoelen’ optie te gebruiken. En/of de machine een keer per maand een lege trommel op zeer hoge temperatuur (90/95 graden) te laten draaien. Ook wordt nergens vermeld dat de wasmachine te weinig gebruiken ook niet goed is voor de machine. (Denk je dat je duurzaam bezig bent, ook om zo lang mogelijk plezier van je wasmachine te hebben – 30 jaar inderdaad – geeft ie de geest na nog geen 1700 draaiuren. De machine was maar iets meer dan 14 jaar oud.)
    En denk eraan: volgens de Uneto-VNI tabel moet je tevreden zijn als groot witgoed van meer dan 700 euro 8 jaar meegaat. Als hij het na 8 jaar begeeft, mag je niet zeuren en moet JIJ gaan bewijzen dat je hem goed hebt gebruikt.)

  2. 15 jaar miele wasmachine gehad gewoon met knoppen makkelijk te bedienen waste erg schoon in korte tijd,nu miele WKE 130 gekocht .Witte was met voorwas duurt 3.24uur op 60 graden en niet helemaal schoon.Korte programma centrifugetoeren 1200 en 900 toeren .spijt van deze aankoop

    • Hoi Ria

      Snelheid en zuinigheid gaan helaas niet samen. Dat is de reden dat de wasprogramma’s van nieuwe wasmachine langer duren dan de vorige generatie.
      Vooruitgang heeft zijn prijs. Toch zijn er ook snelle apparaten.

      Als je interesse hebt kan ik je wel wat types doorgeven.

      Ruud

  3. Miele WDA110 uit 2015 nu voor de 2e keer in 8 maanden defect, bij start programma spuit hij niet alleen het wasmiddel de kuip in maar ook meteen de wasverzachter, waardoor beide ineffectief worden.
    Softcare trommel zou bij dit type eigenlijk hardcore moeten heten, hij bezorgt grotere stukken zoals dekbedhoezen of jacks al na een enkele wasbeurt een vintage-look, helaas.
    Bespaar me verdere wasinstructies, na 30 jaar praktijkervaring weet ik het wel (incl. 15 jaar Miele)

  4. ik baal enorm heb 2 1/2 jaar WDA 110 kreeg deze van mijn moeder als erfenis van me vader die overleden was. mijn andere machine was een siemens was ik goed tevreden over maar de hardheid van water en slecht water door de kalk in flat is deze met 3 jaar heen gegaan bijna verbrand motor afgebroken. Ik moest een nieuwe wasmachine en kreeg deze Miele. Waar verwacht met blijdschap en kreeg als mooie herrinnering names me vader en tja gekocht en vanaf moment hij geplaatst aanging was brandend lampje info hygiene. was dus gelijk de eerste was 90 graden aan 1 oude lap draaien was aanraden van de aflevering na aansluitend en dat lampje is nauwelijks meer uitgegaan. iedere was lage temperatuur branden dat ding weer tot ergenis toe. de winkel is geweest naar veel zorg en kreeg het even uit en moest met een zakje weer 90 graden draaien nu gaan de uurtjes van je stroom en water en daarna uit Neen branden weer . heb dit lang door zien want Miele kwam want je heb garantie en na die 2 jaar nog garantie want had die verzekering erbij genomen want in flat is meer aan de hand en tja was zat ging lekken de wasbakjes met water bleven en de ring vol water en onderkant legen veel water maar me lanimaat werd ook nat en daar was ik minder blij om dat eerst werd gedacht nieuwbouw flat zal toch niet de leidingen zijn . was het niet de wasmachine maar ze kwamen en vonden niks alles was goed maar lampje info hygiene maar niet aan storen en gewoon op hogere temperaturen met me oude wasmiddel Dreft Poeder blijven wassen. want vloeibaar kan niet tegen en al die andere ook niet wat ze vernieuwen dus echt de oude dreft uit grote pakken die je kan bestellen . nu heb ik niet zoveel jeuk en allegieen waar ik medicijnen voor moet slikken wijk op hardheid water 8.5 max 9 staat zeggen ze nog is zacht. nu ik heb meer kalk binnen daar de flitters flat en pomp vaak stuk zijn en druk verzakt. en tja dan duurt wassen alles langer maar Miele zeg is geen probleem. nu Mijn vraag is zijn er meer mensen die dit soort problemen herkennen bij Miele dan hoor ik het graag. Ik wil van me Miele problemen af. en los je niet op als je geen kleding heb wat op 90 graden moet draaien. meeste is wat je heb is 30/40 mag eens een beetje hebben 60 graden maar niks zijn volle trommels. Ik heb spijt. van deze Miele. en zou ook nooit meer een Miele willen. Kost mij me gezondheid.

Jouw mening

Vergelijk onderstaande wasmachines
  • Total (0)
Bekijk en Vergelijk
0