LG FH4U2SMD9 review: de goedkoopste 9 kilo wasmachine

Interessant koopje?+1

€449.00 €506.93

Direct naar laagste prijs wehkamp.nlWehkamp
Bekijk aanbieding
Ontvang Aanbieding Alert!
×
Stuur mij een email bij een super aanbieding
Stel in voor:: FH4U2SMD9 Direct Drive wasmachine - €449.00
Bekijk prijsverloop
×
Prijzen voor FH4U2SMD9 Direct Drive wasmachine
Latest updates:
  • €449.00 - 17 October 2017
  • €429.00 - 14 October 2017
  • €441.00 - 12 October 2017
  • €449.00 - 8 September 2017
  • €435.53 - 3 September 2017
  • €423.89 - 2 September 2017
  • €411.28 - 1 September 2017
  • €399.00 - 30 August 2017
Since: 23 August 2017
  • Highest Price: €449.00 - 23 August 2017
  • Lowest Price: €399.00 - 25 August 2017
Laagste prijscheck uitgevoerd op: 23 oktober 2017 04:27 (Info)
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on [relevant Amazon Site(s), as applicable] at the time of purchase will apply to the purchase of this product.
1
8 Rapportcijfer
Goedkoopste gezinswasmachine (9 kilo) ooit door ons getest!

Capaciteit: 9 kilo
Centrifugeren: 1400
Energieklasse: A+++-30%
Energiekosten per jaar: 31 euro
Wasresultaat: goed
Centrifugeert: zeer goed
Wast goed schoon.
Lage aanschafprijs & cijfer 10 voor prijs/kwaliteit

Wasresultaat
8
Energieverbruik
7.5
Gebruiksgemak & geluid
8
Snelheid
6.5
Centrifugeren
8.5
Spoelen
7.5
Prijs / kwaliteit
10
Pluspunt
  • Interessante prijs
  • Schoonwassen
  • Centrifugeren goed
  • Beste Koop Consumentenbond
Minpunt
  • Snelheid van eco wasprogramma
Extra korting via WasmachinePagina
30 euro korting bij AO.nl

ao.nl-logo-actie-weken

Ik kan weer een leuke korting aanbieden op bijna alle wasmachines van AO.nl.
Geen gedoe met cashback, maar gewoon direct 30 euro van de prijs!


Klik voor jouw kortingscode

 

Deze kortingscode werkt en is geldig t/m 31 oktober, op alle wasmachines vanaf € 349

Na de dure feestdagen heb ik gekozen om nu eens een goedkope wasmachine te bekijken.
Gaan goede wasprestaties en een lage prijs samen?
In deze LG FH4U2SMD9 review ga ik die vraag proberen te beantwoorden.

Van Coolblue  kreeg ik eerder de tip  om eens naar de LG FH4U2SMD9 te kijken. De lage aanschafprijs en toch een grote trommelinhoud van 9 kilo waren voor mij voldoende redenen om de wasmachine eens uitgebreider te bekijken.

Opvallende eigenschappen
 

  • Goedkope gezinswasmachine
  • Cijfer 10 voor prijs/kwaliteit 
  • Energieklasse van A+++ – 30%
  • 14oo toeren en 9 kilo trommel

Ben je toch niet zeker of dit de wasmachine is die je zoekt? Lees mijn bevindingen over de  LG FH4U2SMD9 hieronder.

LG FH4U2SMD9 review: voordelen en nadelen op een rij

Welke winkel moet je kiezen?

Als je een wasmachine online gaat kopen, wil je naast de laagste prijs natuurlijk ook een snelle en deskundige levering.
Wat dat betreft zitten er behoorlijke verschillen tussen de grote webwinkels.
Coolblue is een absolute topper als het aankomt op service, installatie en bereikbaarheid voor vragen.

Winkel Bezorgen Aansluiten Bereikbaarheid & service
Coolblue (WasmachineStore.nl)
Nr.1 Wasmachinewinkel
Gratis bezorgd
Gratis aansluiten van je wasmachine

Altijd 7 dagen per week bereikbaar tot 23:59!
BCC
Top Wasmachinewinkel
Gratis bezorgd € 14,95
14 dagen laagste prijsgarantie!
Bezorg mogleijkheden
AO.nl
Top Wasmachinewinkel
Gratis bezorgd Gratis aansluiten
7 dagen laagste prijsgarantie!
Wehkamp
Nr.1 Wasmachinewinkel
Gratis bezorgd € 29,95
Expert Gratis bezorgd
Door deskundig Expert medewerker
€ 24,95 (incl. uitleg)
MediaMarkt Gratis bezorgd Vanaf € 15,-
EP Gratis bezorgd € 29,95
Bestekeus.nl Gratis bezorgd weekend onbereikbaar
BestSellers.Eu Gratis bezorgd € 30,-

LG FH4U2SMD9 review: uitgebreider bekeken

Eerder heb ik al twee LG wasmachines bekeken, de LG F1495BD (een gigant met een trommel voor 12 kilo)  en de 7 kilo budget topper LG F147W2D (helaas moeilijk verkrijgbaar).

Gelukkig is er nu een goedkope 9 kilo wasmachine, want voor veel gezinnen van 4 tot 5 personen is dit de ideale grootte van de wasmachine.
De capaciteit sluit ook goed aan op de beste getest wasdrogers van dit moment.

Hieronder zetten we de sterke en zwakke punten van deze LG wasmachine op een rij.

Alle sterke en zwakke punten van de LG wasmachine

 

Voordelen en nadelen van deze goedkope gezinswasmachine

Betrouwbare DirectDrive wasmachine motor

Deze LG is voorzien van de DirectDrive motor. Dit is een motor zonder koolborstels, waar door de wasmachine stiller is en minder gevoelig voor reparaties.
Dit is niet echt bijzonder, want vandaag de dag zijn alle moderne wasmachine wel voorzien van een koolborstelloze motor.  Alleen de goedkope modellen worden soms nog aangedreven door een snaar of riem.

Dat neemt niet weg dat je dus altijd moet kiezen voor een wasmachine die wordt aangedreven door motor zonder koolborstels.
De DirectDrive motor is merkbaar stiller dan de vorige generatie wasmachines. En ook het trillen en schudden tijdens  het centrifugeren is hierdoor een stuk minder.
Dat LG vertrouwen heeft in de duurzaamheid van de motor, blijkt wel uit de 10 jaar garantie die je hierop krijgt.

Let op dat deze langere garantie alleen op de motor geldt. Op de rest van de wasmachine krijg je, zoals gebruikelijk, 2 jaar garantie.

Als ik het geluidsniveau van de wasmachine vergelijk met de concurrentie is de 53 decibel (tijdens het wassen) en 74 (tijdens het centrifugeren) niet echt bijzonder, maar hiermee komt de LG in de middenmoot.

 

Erg energiezuinig A+++-30% energielabelGetest energieverbruik LG wasmachine

Deze 9 kilo wasmachine van LG is erg energiezuinig te noemen en heeft daarom ook een A+++ – 30% energielabel gekregen.
Volgens het gestandaarde testprogramma van de EU voor wasmachines, zal deze LG 152 kWu per jaar gebruiken.

Hiermee is de LG gelijk aan de huidige energietopper de Samsung WW90J6603EW.  Ten opzichte van de gezinswasmachines van Bosch en Siemens zal deze LG ongeveer 10 euro minder aan stroom per jaar gebruiken. Een sterk staaltje van LG.

 

Schoonwassen en wasprogramma’s

Een wasmachine koop je voor het schoonwassen van je kleding.  Op de LG vind je 14 wasprogramma’s. Een beetje veel van het goede, want in het overgrote deel zal je in de praktijk voor de standaard programma’s kiezen.

Wasprogramma’s op de LG FH4U2SMD9:

wasprogramma op de LGfh4u2smd9Katoen, katoen groot, mix, easy care, donsdeken, hygiëne, extra verzorging, sportkleding, delicaat, donkere was, vlekverwijdering, nachtprogramma (ultra stil), snel 14 min., spoelen + centrifugeren (download programma).

Daarnaast zijn er nog 15 extra instellingen, waaronder: trommelreiniging, kreukvrij, spoelen.

 

Wat de LG FH4U2SMD9 voor mijn bijzonder maakt, is niet dit grote aantal wasprogramma’s maar Turbo Wash  en  6 Motion.
Wat is dit precies? Hieronder zal ik kort de techniek uitleggen.

6 Motion

Is een intelligent wassysteem van LG. De was wordt schoongewassen door 6 verschillende bewegingen van de was in de trommel.
Dat dit niet alleen maar marketingtruc is, blijkt wel dat uit onderzoek is gebleken dat was schoon wordt door de wrijving met andere kledingstukken.

Met de 6 motion techniek wordt de was schoongewassen met de volgende 6 bewegingen: tuimelen, boenen, filtreren, schommelen, rollen en draaien.
Ik kon me niet direct iets voorstellen, daarom onderstaande video die dit visueel weergeeft.

Turbo Wash: een trommel klaar in 59 minuten

Wat je zeker vaak zal gebruiken als je kiest voor deze wasmachine is TurboWash. Alle nieuwe wasmachines zijn soms tergend traag met lage wasprogramma’s. Lees hierover meer in dit achtergrond artikel.

Bij de LG TurboWash wordt water direct op de was gespoten. Door deze directe acties brengt LG de wastijd van een katoenwasprogramma terug tot 59 minuten. LG TURBO-WASH
Deze optie gebruikt wel meer energie, maar persoonlijk zo ik altijd voor deze optie kiezen, en het iets hogere energieverbruik op de koop toe nemen.

Op de site van LG lees je meer over de achtergrond van TurboWash.

Voor wie is dit de ideale wasmachine?

Een wasmachine met een trommel van 9 kilo is perfect als je voor 4 tot 5 personen moet wassen. Ook kun je in één keer veel beddengoed wassen.
Daarnaast is hét grote pluspunt van deze wasmachine de prijs.

De prestaties  van deze wasmachine zijn gewoon goed te noemen. Deze kunnen niet tippen aan de Siemens WM16Y541NL en de Bosch WAY32841NL , maar vergeet niet dat de prijs van de LG wasmachine ook minder dat de helft van deze toppers is.

Op onderdeel prijs/kwaliteit geven we deze wasmachine dan ook een 10! Deze score heb ik nog niet eerder uitgedeeld, maar eens moet de eerste keer zijn.
De LG verdient deze score als je de prestaties afzet tegen de erg lage prijs.

Vanuit onze praktijk ervaring schatten we in dat de machine 2000 wasbeurten zonder grote problemen moet kunnen doorstaan.
Dat betekent voor een standaard gezin vele jaren wassen met deze goedkope 9 kilo wasmachine.

Bekijk het complete overzicht wasmachine voor gezinnen met kinderen.

LG FH4U2SMD9 aanbiedingen en prijzen

Hieronder vind je alle LG FH4U2SMD9 aanbiedingen  op een rij. In de prijzenmonitor zie je of  je met een interessante aanbieding te maken hebt.
Kortom alles om deze LG wasmachine voor de laagste prijs in je winkelwagentje te leggen.

Prijzen voor FH4U2SMD9 Direct Drive wasmachine
Latest updates:
  • €449.00 - 17 October 2017
  • €429.00 - 14 October 2017
  • €441.00 - 12 October 2017
  • €449.00 - 8 September 2017
  • €435.53 - 3 September 2017
  • €423.89 - 2 September 2017
  • €411.28 - 1 September 2017
  • €399.00 - 30 August 2017
Since: 23 August 2017
  • Highest Price: €449.00 - 23 August 2017
  • Lowest Price: €399.00 - 25 August 2017

Ontvang een mail als deze wasmachine in de aanbieding komt.

Stel in voor:: FH4U2SMD9 Direct Drive wasmachine - €449.00

 

 

1 Reactie
  1. Reply
    dick 5 februari 2017 om 19:22

    @ruud: leuk artikel maar 1 van je laatste zinnen snap ik niet. Je geeft allerlei voordleen van deze machine aan, hij is energiezuiniger dan de duurdere bosch/siemens, hij heeft 6motion en turbowas: wat kan de bosch/siemens dan precies beter? Wast de bosch/siemens daadwerkelijk schoner? dat kom ik nergens in je artikle tegen.

Jouw mening