Redactiekeuze Bosch WAW32642NL review – zoektocht naar een 9 kg wasmachine

Bosch WAW32642NL review – zoektocht naar een 9 kg wasmachine

Interessant koopje?0

€759.00 €779.00

Direct naar laagste prijs wasmachinestore.nlWasmachinestore
Bekijk aanbieding
Ontvang Aanbieding Alert!
×
Stuur mij een email bij een super aanbieding
Stel in voor:: Bosch WAW32642NL i-DOS - €759.00
Bekijk prijsverloop
×
Prijzen voor Bosch WAW32642NL i-DOS
Latest updates:
  • €759.00 - 13 December 2017
  • €779.00 - 12 December 2017
  • €722.00 - 11 December 2017
  • €779.00 - 10 December 2017
  • €787.00 - 9 December 2017
  • €722.00 - 6 December 2017
  • €787.00 - 5 December 2017
  • €785.00 - 4 December 2017
Since: 4 October 2017
  • Highest Price: €787.00 - 5 December 2017
  • Lowest Price: €722.00 - 28 November 2017
Laagste prijscheck uitgevoerd op: 16 december 2017 22:17 (Info)
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.
0

De laatste tijd heb ik veel opmerkingen gekregen dat onze favoriete 9 kilo wasmachines (Bosch WAY32541NL en de Siemens WM16Y541NL) steeds minder goed verkrijgbaar zijn. En dat is inderdaad een terechte constatering. Deze wasmachines raken wat gedateerd ondanks hun uitstekende wasprestaties.  Deze Bosch WAW32642NL review is de primeur in onze hernieuwde zoektocht naar de beste 9 kg wasmachines van dit moment.

Direct 30 euro korting op wasmachines en drogers van AO.nl

ao.nl-logo-actie-wekenIk kan weer een leuke korting aanbieden op wasmachines, wasdrogers en wasdroogcombinaties van AO.nl.
Geen gedoe met cashback, maar gewoon direct 30 euro van de prijs!


Klik hier voor jouw kortingscode

Deze kortingscode is geldig t/m 31 december, op alle wasmachines/wasdrogers vanaf € 399

 

Bosch WAW32642NL review: topper of flopper

Deze Bosch wasmachine is een erg populaire wasmachine. Op Kieskeurig heeft de wasmachine de hoogste reviewscore gekregen in mei 2017. Een gemiddeld cijfer van 9.0 op basis van 299 reviews door kopers is indrukwekkend. Daarentegen is de Bosch WAW32642NL nog nooit als winnaar uit de wasmachinetest van de Consumentenbond gekomen.  Dat vond ik voldoende interessant voor een nader onderzoek.

Bosch WAW32642NL review - beoordeling van voordelen en nadelen

Wat mag je verwachten in deze review?

  • Alle pluspunten en minpunten van deze Bosch met een toelichting
  • Waar vind je actuele Bosch wasmachine aanbiedingen?
  • Welke alternatieven zijn er?
  • Eind conclusie en advies

Onze beoordeling en bijzonderheden

Hieronder vind je mijn oordeel over de prestaties van deze wasmachine ten opzichte van andere beoordeelde wasmachines.

8.3 Rapportcijfer
Een top 9 kg wasmachine!

Trommel capaciteit: 9 kilo
Centrifugeren: 1600 tpm
Energieklasse: A+++-30%
Jaarverbruik: €35,- (152 kWh)
Wasresultaat: zeer goed
Centrifugeert zeer goed

Schoon wassen
9.5
Energieverbruik
7.5
Centrifugeren
9
Snelheid
7
Bediening / gebruik
9.5
Spoelen
7
Prijs / kwaliteit
8.5
Pluspunt
  • Zeer goed wasresultaat
  • Centrifugeert erg goed
  • Stille wasmachine
  • Veel gebruiksgemak
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
Minpunt
  • Spoelen kan beter

 

Wist je dit-jes?Veel erg tevreden kopers

Deze Bosch blinkt uit in het schoon wassen. Uit verschillende wasmachinetesten blijkt dat deze machine beter is in schoonwassen dan de veel duurdere 9 kilo wasmachine van Miele. Samen met de Zanussi ZWF9147NW en de Siemens WM16W672NL is het de beste schoonwasser onder de 9 kilo wasmachines.

By the way: de geneoemde Siemens komt op alle onderdelen gelijk uit de test. De twee wasmachines zijn dan ook technisch gelijk aan elkaar. Dat is niet zo gek want de wasmachines van Bosch en Siemens worden gezamenlijk ontwikkeld en komen uit één en dezelfde fabriek.

Deze Bosch scoort het hoogst op het onderdeel schoonwassen van alle 9 kg wasmachines

De stille kracht

Lage gebruikskosten door laag energie- en waterverbruik

De Bosch WAW32642NL doet zijn waswerk trouwens erg stil. Tijdens het centrifugeren is het geluidniveau van 73 dB veel stiller dan veel andere concurrenten. Hiermee is het een echte stille wasmachine. Best bijzonder als je kijkt naar andere grote 9 kg wasmachines.

Het centrifugeren kan tot maximaal 1600 toeren per minuut. Wanneer de machine klaar is met het centrifugeren ligt het restpercentage water in het wasgoed  op 44%.  Hierdoor is de was sneller droog op de waslijn én is een wasdroger  sneller en energiezuiniger.

Met bediening en gebruiksgemak zit het wel goed

Dat we te maken hebben met een topmodel, zie je doordat de WAW32642NL deel uit maakt van de 8-serie van Bosch. Dit zijn de vlaggenschepen van Bosch allemaal uitgerust met de laatste technieken en handigheden. Onderstaande functies maken het huishouden een stukje gemakkelijker.

 

Specificatie met een toelichting

Als je een willekeurige witgoed advertentie leest, dan wordt je overdonderd door vaktaal, technieken en specificaties. Maar wat is nu echt belangrijk? Hieronder heb ik bij de belangrijkste specificaties een korte toelichting gegeven.  Hopelijk wordt het vergelijken van verschillende modellen hiermee voor jou wat eenvoudiger.

Specificaties van de Bosch WAW32642NL
Introductie jaar De wasmachine is in het jaar 2015 geïntroduceerd. Dat is belangrijk, omdat recente modellen gericht zijn op energiezuinigheid en het wassen op lage temperaturen.
Vulgewicht De maximale vulcapaciteit bedraagt 9 kg. Hiermee is het een echte gezinswasmachine, geschikt om snel de was voor 4 tot 6 personen te doen. Een wasmachine presteert optimaal met een volle trommel. Dan is de wasmachine het meest energiezuinig per kilo én wast deze het beste schoon.Als je verwacht dat je vaak met een halve trommel gaat wassen, kies dan altijd voor een kleinere 7 of 8 kilo wasmachine.
Centrifuge toerental Dit model centrifugeert op 1600 toeren per minuut. Vuistregel is hoe hoger het toerental hoe droger de was uit de wasmachine komt. Maar ook hier bevestigt de uitzondering de regel. Kijk daarom altijd het het restvochtpercentage na centrifugeren.Dit percentage geeft aan hoeveel vocht er nog in de was zit na het centrifugeren. Dit varieert van 44% tot 53%, waarbij lager beter is.Deze Bosch heeft een restvochtpercentage van 44% . Maak je regelmatig gebruik van een wasdroger, kies dan altijd voor een machine met een laag restvocht. Hierdoor gaat het wasgoed minder vochtig in de wasdroger, waardoor je energieverbruik van de wasdroger naar beneden gaat.
Energieverbruik Op het energielabel vind je een inschatting van het jaarlijkse energieverbruik door de wasmachine. De Bosch WAW32642NL heeft een A+++-30% label en het verbruik wordt geschat op  152 kWh/jaar per jaar. Omgerekend naar euro’s kun je uitgaan van verbruik van  € 35 per jaar. Dit is voor een 9 kilo wasmachine erg laag.Als je met een volle trommel kan wassen, is deze machine voor alle wasprogramma’s zuinig.

  • Energieverbruik 30°C fijne was programma: 0,19 kWu
  • Energieverbruik 30°C wolwas: 0,19 kWu
  • Energieverbruik 40°C gekleurde was: 1,10 kWu
  • Energieverbruik 95°C katoen:  2,14 kWu
Afmetingen De afmeting  (H)84,8 x (B)59,8 x (D)59  zijn vooral belangrijk als de wasmachine op de droger moet komen. Als de ( diepte) van de wasmachine te klein is om een wasdroger op te plaatsen dan kun je nog kiezen voor een stapelkit om een stabiele situatie te creëren.
Wasresultaat Wasresultaat klasse-A is niks bijzonder. Alle nieuwe wasmachines maken onderdeel van deze klasse. Snel vergeten!
Geluidniveau Het geluidsniveau van deze wasmachine is bijzonder laag. Met het geluidsniveau  tijdens wassen (47 db)  en tijdens  centrifugeren ( 73 db) is het een echte stille wasmachine.
Technisch identieke modellen
  • Siemens WM16W672NL
  • Bosch WAW32672NL
 Predicaten en testwinnaar

Bosch Eco Slicence koolborstelloze motor

Meer over de EcoSilence Drive van Bosch. Een wasmachine motor zonder koolborstel én 10 jaar garantie

Bosch WaveDrum trommel

WaveDrum is meer een reclamepraatje. Elke fabrikant schermt wel met een beschermende trommel voor de kleding. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs over het daadwerkelijke effect. Meer een kwestie van baat het niet, dan schaadt het niet.

Bosch ActiveWater Plus

ActiveWater voorkomt waterverspilling. Sensoren stemmen het watergebruik af op textielsoort en de hoeveelheid was.

Veel antwoorden op detail vragen vind je terug in de Bosch WAW32642NL gebruiksaanwijzing.

 

Mijn oordeel en advies

Als ik zelf een 9 kilo wasmachine zou moeten moeten, dan zou dit mijn  keuze zijn.  Testresultaten en praktijk ervaringen van kopers laten beiden zien dat de Bosch WAW32642NL een van de beste 9 kilo wasmachines van dit moment is.  De Bosch is een echte schoonwasser met veel handige functies en de prijs/kwaliteit is goed op orde.

Het enige echte minpunt van de machine is het spoelen, maar er is geen andere wasmachines die dit echt veel beter doet. Helaas leggen fabrikanten de focus op waterbesparing i.p.v. goed spoelen. Het minpunt wordt wel ondervangen, doordat de machine beschikt over een extra spoel optie.

 

Alle Bosch WAW32642NL aanbiedingen op een rij

Bosch WAW32642NL i-DOS

Omschrijving Bosch WAW32642NL i-DOS De ruime Bosch WAW32642NL wasmachine heeft voor elk soort textiel een specifiek wasprogramma. Al die mogelijkheden gaan niet ten koste van het gebruiksgemak. Plaats al je wasgoed in de trommel van 9 kilogram en kies eenvoudig het juiste programma. Het i-DOS...

€759.00 €779.00

Bosch WAW32642NL review – zoektocht naar een 9 kg wasmachine

Of een aanbieding interessant is, zie je pas al je de prijzen voor langere tijd bewaakt. Wij checken dagelijks de prijzen, waardoor schommelingen direct zichtbaar zijn.
Hieronder als onze tools die jouw helpen de laagste prijs te vinden.

Prijzen voor Bosch WAW32642NL i-DOS
Latest updates:
  • €759.00 - 13 December 2017
  • €779.00 - 12 December 2017
  • €722.00 - 11 December 2017
  • €779.00 - 10 December 2017
  • €787.00 - 9 December 2017
  • €722.00 - 6 December 2017
  • €787.00 - 5 December 2017
  • €785.00 - 4 December 2017
Since: 4 October 2017
  • Highest Price: €787.00 - 5 December 2017
  • Lowest Price: €722.00 - 28 November 2017

Ontvang een mail als deze wasmachine in de aanbieding komt.

Stel in voor:: Bosch WAW32642NL i-DOS - €759.00

 

Mogelijke alternatieven die je ook eens moet bekijken

In het overzicht gezinswasmachines vind je alle wasmachine met een vulcapaciteit van 9 kilo of meer.  Natuurlijk kan niet iedereen altijd een topmodel veroorloven. Daarom heb ik hier voor voor elke budget een interessante optie geselecteerd.

  • Een goedkope 9 kg wasmachine met prima prestaties.
  • Een all-rounder met een gemiddeld prijs.
  • Top klasse: de absolute top als je kijkt naar prestaties en betrouwbaarheid

LG FH4U2SMD9 Zanussi ZWF9147NW Bosch WAW32642NL
Wasmachine review LG FH4U2SMD9 Goedkope 9kg wasmachine Zanussi ZWF9147NW Prima prijs/kwaliteit Bosch WAW32642NL Luxe 9kg wasmachine

Goedkope 9 kg wasmachine
Biedt de beste prijs/kwaliteit
Consumentenbond test
Beste Koop (jan 17)
Onze keuze:
Perfect prijs/kwaliteit verhouding
Zeer goed in schoonwassen

Consumentenbond:
beste koop (sept/okt 2017)
Onze keuze:
Zeer goed wasprestaties
Dergelijk en betrouwbaar
Stil
Lage gebruikskosten

 

Een Bosch WAW32642NL bij Coolblue, BCC of toch MediaMarkt?

In de prijsvergelijker lijken de verschillen tussen webwinkels klein. Door een prijsverlaging met één euro willen sommige winkels met de laagste prijs in het rijtje staan. Voor de uiteindelijke prijs zijn met name ook nog installatiekosten van belang.
WasmachineStore van Coolblue en BCC zijn op dit moment mijn favoriete online wasmachinewinkels omdat zij ook volop service en ondersteuning bieden na de aankoop van jouw Bosch WAW32642NL.

Hieronder heb ik de verschillen tussen de grotere webwinkels op een rij gezet.

Winkel Bezorgen Aansluiten Bereikbaarheid & service
Coolblue (WasmachineStore.nl)
Nr.1 Wasmachinewinkel
Gratis bezorgd
Gratis aansluiten van je wasmachine

Altijd 7 dagen per week bereikbaar tot 23:59!
BCC
Top Wasmachinewinkel
Gratis bezorgd € 14,95
14 dagen laagste prijsgarantie!
Bezorg mogleijkheden
AO.nl
Top Wasmachinewinkel
Gratis bezorgd Gratis aansluiten
7 dagen laagste prijsgarantie!
Wehkamp
Nr.1 Wasmachinewinkel
Gratis bezorgd € 29,95
Expert Gratis bezorgd
Door deskundig Expert medewerker
€ 24,95 (incl. uitleg)
MediaMarkt Gratis bezorgd Vanaf € 15,-
EP Gratis bezorgd € 29,95
Bestekeus.nl Gratis bezorgd weekend onbereikbaar
BestSellers.Eu Gratis bezorgd € 30,-

 

Geef als 1e jouw mening

Jouw mening