2
Bosch WAT28650NL review en kortingsactie

Bosch WAT28650NL review en kortingsactie

Vergelijk testgegevens
Interessant koopje?0

€680.00

Bekijk de aanbieding van: wehkamp.nlWehkamp
Ga naar de Dag Deal
Ontvang Aanbieding Alert!
×
Stuur mij een email bij een super aanbieding
Stel in voor:: WAT28650NL i-Dos wasmachine - €680.00
Bekijk prijsverloop
×
Prijzen voor WAT28650NL i-Dos wasmachine
Latest updates:
  • €680.00 - 17 October 2018
  • €699.00 - 1 May 2018
Since: 1 May 2018
  • Highest Price: €699.00 - 1 May 2018
  • Lowest Price: €680.00 - 17 October 2018

Bosch WAT28650NL review: een van de beste 8 kilo wasmachines

Met een wasmachine van Bosch haal je kwaliteit in huis. Dat bewijst deze Bosch WAT28650NL opnieuw. Het is een stijlvolle wasmachine die doet wat een wasmachine moet doen: schoonwassen, goed centrifugeren en dat met een laag energieverbruik. Daarnaast beschikt deze wasmachine over een aantal technische hoogstandjes. Ik heb in deze Bosch WAT28650NL review alle bevindingen en testresultaten gebundeld, zodat je zelf kunt beslissen of dit de ideale wasmachine voor jou en jouw gezin is.

Wat weet je na het lezen van deze beoordeling?

  • Test bevindingen met de belangrijkste plus- en minpunten
  • Hoe zit het met de gebruikskosten van deze Bosch?
  • Wat valt op tijdens het wassen?
  • Alternatieven en technisch identieke modellen
  • Conclusie: Bosch WAT28650NL kopen of verder zoeken?

8.4 Rapportcijfer
Nieuwe 8 kilo topper van Bosch

Trommel capaciteit: 8 kilo
Centrifugeren: 1400 tpm
Energieklasse: A+++-30%
Jaarverbruik: €31,- (137 kWh)
Wasresultaat: zeer goed
Centrifugeert: goed

Wasresultaat
8.5
Centrifugeren
8.5
Energieverbruik
8.5
Spoelen
7.5
Snelheid wasprogramma's
8
Bediening en gebruiksgemak
8.5
Prijs/kwaliteit
9
Pluspunt
  • Wasresultaat
  • IDOS
  • Lage gebruikskosten
  • Prijs/kwaliteit
Minpunt
  • 1400 toeren icm wasdroger
Exclusief: € 30 kortingscode van AO.nl

Geen gedoe met cashback, maar gewoon 30 euro kassakorting!

Klik hier & gebruik deze €30 kortingscode AO.nl

In bijna alle vergelijkingstesten vind je wel een Bosch wasmachine terug in de top 10. De kwaliteit/prijs verhouding van dit merk is dik in orde.

Maar door het grote aantal types en modellen is het lastig om de pareltjes te vinden. In onze top 10 vind je altijd een actueel overzicht van de betere wasmachines op merk, trommelgrootte en op prijs.

Bosch WAT28650NL_review

In Hoofddorp heeft Bosch een showroom waar je verschillende apparaten live kan aanschouwen en proberen. Super interessant om hun visie op huishoudelijke apparatuur te horen.

Dit gereviewde model past goed in de visie om het dagelijks huishouden gemakkelijk te maken. Het is een wasmachine uit de 6-serie met veel handigheden, zoals: I-DOS (dosering), EcoSilence Drive (stil en zuinig), trommel- en wasmiddelbakje reiniging, beladingssensoren enz..  Maar is dit allemaal nodig? Niet alles is even nuttig kan ik al verklappen, maar eerst wat meer informatie over de specificaties van deze machine.

Bij webwinkels vind je altijd een lange lijst specificaties. Hieronder heb ik wat meer informatie gezet bij de belangrijkste kenmerken, zodat je makkelijker zelf keuzes kan maken.

Uitleg bij de specificaties
Introductie jaar Dit is een wasmachine uit 2017. Op zo’n nieuw model zitten weer de laatste innovatie gericht op wasprestatie, energie- en waterbesparing. Als vuistregel geldt dat je het beste het nieuwste model kunt kiezen, maar helaas zijn niet altijd alle nieuwe modellen beter dan hun voorganger. Bekijken en vergelijken blijft nodig.
Vulgewicht Dit witte apparaat heeft een trommelinhoud van 8 kilo. Deze vulcapaciteit past goed bij huishoudens van 3-5 personen. De 8 kilo wasmachines worden het meeste verkochte in Nederland.
Centrifuge toerental Deze Bosch centrifugeert op 1400 toeren per minuut. Het restvochtpercentage is met 53% net wat meer dan machines die op 1600 tpm centrifugeren. Gebruik je veel de wasdroger, kies dan voor een 1600 toeren wasmachine.
Energieverbruik Het energielabel A+++ -30% geeft aan dat de wasmachine erg zuinig is. Met een verbruik van 137 kWh/jaar per jaar is de wasmachine erg goedkoop in gebruik. Een volle trommel op 60 graden wassen kost 0,74 kWh, omgerekend zo’n 17 cent.
Afmetingen De afmetingen zijn  (H)84,8 cm x (B)59,8 cm x (D)59cm.
Waterbeveiliging De machine is voorzien van alle beschikbare mogelijke waterbeveiligingen: sensor op de bodem, slang beveiliging en een overloopbeveiliging
Geluidniveau De wasmachine is erg stil: 48 db  (tijdens het wassen) en  72 db (tijdens het centrifugeren). Hiermee is het één van de stilste wasmachines van dit moment.
Bijzonderheden Maakt onderdeel van de rijk uitgevoerde Bosch serie 6
Identieke modellen
  •  Siemens WM14T6H6NL

Uitleg over Bosch was functies

I-DOS gebruiken

Wat is I-DOS? En hoe je gebruik je dat?

Waarom een Bosch wasmachine

De prijs/kwaliteit van Bosch wordt door veel kopers. De wasmachines zijn betrouwbaar en er zijn maar weinig zwakke punten in de techniek. Hierdoor kun je jaren zonder problemen wassen. Mocht je hulp over service nodig hebben, dan is één telefoontje voldoende.

Handleiding en achtergrondinformatie

Meer over wasprogramma’s en energieverbruik lees je in de Bosch WAT28650NL handleiding.

Wassen met de 8 kg Bosch wasmachine

In deze wasmachine kan maximaal acht kilo katoen was en dat past goed bij huishoudens van 2 tot 4 personen. Een opvallende functies op de Bosch WAT 28650NL is de i-Dos techniek. Dit is het automatische doseersysteem van Bosch, waardoor de wasmachine zelf de hoeveelheid wasmiddel bepaalt die nodig is voor de desbetreffende wasbeurt. Dit is niet alleen gemakkelijk, maar dit voorkomt ook overdosering en bespaart wasmiddel en wasverzachter. Onze eerdere test van doseersystemen liet zien dat vooral bij zwaar vervuilde was deze systemen niet altijd optimaal werken.
Maar dit zal bij gemiddelde huishoudens niet vaak het geval zijn.

In het wasmiddelbakje kan tot 1,3 liter wasmiddel. Het wasverzachterbakje heeft een inhoud van 0,5 liter. Als je wilt heb je er verder geen omkijken meer naar, wasmiddel en wasverzachter worden op het juiste moment toegevoegd. Dat doet deze Bosch prima, want de was resultaten zijn bovengemiddeld goed.

Uitleg over het wassen en functies

Ook de bediening is erg gemakkelijk. Met de grote draaiknop en touchscreen display kan je snel het juiste wasprogramma selecteren.
Het aantal wasprogramma’s zijn ruim voldoende

  • Automatisch fijn
  • Allergie plus
  • Sport
  • Overhemden
  • Extra Snel
  • Trommel reinigen
  • Katoen (eco)
  • Kreuk
  • Donkere was

Waar sommige wasmachines tijdens het wassen en centrifugeren veel lawaai maken, is de WAT28650NL opvallend stil. Met 48 decibel tijdens het wassen en 72 decibel tijdens het centrifugeren zal je niet veel geluidsoverlast ervaren tijdens het wassen.

VarioPerfect: kiezen tussen snelheid of energiebesparing

Handig is ook VarioPerfect. Hiermee kun je zelf kiezen of een wasprogramma extra snel of extra zuinig moet zijn. Als je weinig tijd hebt, dan kun je kiezen voor speedPerfect en het wasprogramma is dan tot wel 65% sneller. Dit kost kan wel meer energie, omdat het water sneller wordt opgewarmd.

Wanneer het wasprogramma klaar is dan word je overigens gewaarschuwd door een geluidsignaal, zodat je weet dat je de was eruit kunt halen.

Lage gebruikskostenenergie en water verbruik

Een ander pluspunt is het energielabel A+++-30%. Dankzij de geavanceerde techniek wast deze wasmachine 30% zuiniger dan wasmachines met het A+++ label. Een gemiddeld huishouden kan voor maar 31 euro een heel jaar lang wassen (220 wasbeurten)   Op jaarbasis verbruikt het slechts 137 kWh.

Ook het waterverbruik is lager dan andere concurrenten. Dankzij I-DOS bepaalt de wasmachine zelf de geschikte hoeveelheid wasmiddel, waardoor er minder spoelbeurten nodig zijn. Hierdoor kun je op jaarbasis tot ruim 7000 liter water besparen.

 

Gebruiksgemak en waterbeveiliging

Door de automatische reiniging van het wasmiddelbakje en de trommelreiniging hou je een frisse wasmachine. Met de trommelreinigingsprogramma wordt de trommel van de wasmachine schoongemaakt op een hoge temperatuur. Dit moet je zeker doen, want het voorkomt dat je een stinkende wasmachine krijgt.

De Aquastop is een beveiligingsklep die ervoor zorgt dat bij lekkage de watertoevoer naar het apparaat wordt afgesloten.

 

Eind oordeel: een topper onder de 8 kilo wasmachine van dit moment

Deze Bosch WAT28650NL uit de zesde serie van Bosch, is een van de beste 8 kilo wasmachines van dit moment. Op alle belangrijke onderdelen scoort de wasmachine dikke voldoende.
De wasmachine wast katoen en synthetisch goed schoon, is erg stil en gemakkelijk in gebruik. Het automatisch doseren blijft toch wel erg handig en ook de zuinigheid van de wasmachine is een  pluspunt.

Technisch is dit model gelijk aan de Siemens WM14T6H6NL. Het onderscheid tussen deze twee wasmachines zit ‘m vooral in het verschil in wasprogramma’s. De Bosch heeft namelijk een wat uitgebreidere keuze in programma’s dan de Siemens.

Alle aanbiedingen

Hieronder heb ik linkjes gemaakt naar alle aanbiedingen en prijzen in verschillende webwinkels.

Prijzen voor WAT28650NL i-Dos wasmachine
Latest updates:
  • €680.00 - 17 October 2018
  • €699.00 - 1 May 2018
Since: 1 May 2018
  • Highest Price: €699.00 - 1 May 2018
  • Lowest Price: €680.00 - 17 October 2018

Ontvang een mail als deze wasmachine in de aanbieding komt.

Stel in voor:: WAT28650NL i-Dos wasmachine - €680.00

 

Interessante alternatieven

Hieronder een overzicht van de beste 8 kg wasmachines van dit moment.

Dit zijn de beste 8 kilo wasmachines van dit moment
Redactiekeuze
Siemens WM14T463NL review en aanbieding

Siemens WM14T463NL review en aanbieding


Vulgewicht: 8 kg(ideaal voor 1-3 personen).
Centrifugeren: 1400 tpm


Vergelijk testgegevens
2 Bosch WAT28650NL review en kortingsactie

Bosch WAT28650NL review en kortingsactie


Vulgewicht: 8 kg(ideaal voor 1-3 personen).
Centrifugeren: 1400 tpm


Vergelijk testgegevens
3 Bosch WAT28542NL review

Bosch WAT28542NL review


Vulgewicht: 8 kg(ideaal voor 1-3 personen).
Centrifugeren: 1400 tpm


Vergelijk testgegevens
1 Reactie
  1. Dank je voor advies en reviews. Ik heb gekozen voor deze wasmachine.

Jouw mening

Vergelijk onderstaande wasmachines
  • Total (0)
Bekijk en Vergelijk
0