BEKO WMB 81443 PTHLC – review

 

 

BEKO WMB 81443 PTHLC wasmachine review

Helaas is dit top budget wasmachine niet meer verkrijgbaar.

Wij hebben drie andere populaire goedkope wasmachines getest. Lees onze test budget wasmachines om een vervanger van de Beko WMB 81443 te vinden.

 

 

 

Alles wat je moet weten over de BEKO WMB 81443

Wil je een goedkope wasmachine kopen? Dan is deze Beko wasmachine een prima keuze. Beko is nog niet zo’n bekend merk in Nederland. En dat is jammer, want deze budget wasmachine behoort tot de beste goedkope wasmachines die je kan kopen. En daarbij is de Beko een echt snelheidsmonster. Een volle wasmachine is binnen 1,5 uur klaar. Op basis van prijs/kwaliteit krijgt deze wasmachine ons predicaat redactie keuze als een van de beste budget wasmachines die je in 2015 kan kopen.
In deze review geef ik aan wat de sterke en zwakke punten zijn van deze wasmachine.

redactie keuze - beste wasmachine

 

Prijsmonitor Beko WMB 81443

Volgens de consumentenbond zijn februari en maart de gouden maanden om een wasmachine te kopen.  Klopt deze stelling? Wij zoeken het uit en zullen van alle wasmachines uit onze redactiekeuze de prijsontwikkelingen gaan volgen.  Veel werk voor ons, maar het geeft een goed beeld wanneer een goed moment is om de wasmachine te kopen.  Deze week de eerste notering in onze prijsmonitor, die we voortaan elke week zullen bijwerken.

[chart id="8"]

 

    Helaas is dit top budget wasmachine niet meer verkrijgbaar. Wij hebben drie andere populaire goedkope wasmachines getest. Lees onze test budget wasmachines om een vervanger van de Beko WMB 81443 te vinden.       Alles wat je moet weten over de BEKO WMB 81443 Wil je een goedkope wasmachine kopen? Dan is deze Beko wasmachine een prima keuze. Beko is nog niet zo'n bekend merk in Nederland. En dat is jammer, want deze budget wasmachine ...
7.5 Ons oordeel
Goede en goedkope wasmachine

De BEKO WMB 81443 PTHLC is een snelle, degelijke en toch goedkope wasmachine. Als je weinig budget hebt voor een wasmachine, dan kun je deze Beko wasmachine met gerust hart kopen. En bijkomend voordeel is de snelheid van een volledig wasprogramma. Nadeel is dat de wasmachine niet super goed spoelt.

Wasresultaat
7
Spoelen
4
Energie- waterverbruik
8.5
Centrifugeren
9
Snelheid wasprogramma
10

“Mega kortingen  op onze budget wasmachines tijdens onze magazijnverkoop!” Deze slogan zag ik een reclamefolder op de deurmat viel. Maar helaas verschillen goedkope wasmachines enorm in kwaliteit.
Veel budget wasmachines hebben (bij wijze van spreken) garantie tot de deur. Het is geen uitzondering dat veel budget wasmachines direct na de garantie mankementen gaan vertonen. Extra triest voor die groepen die deze budget machines kopen en het geld goed kunnen gebruiken voor andere zaken.

Gelukkig zijn er prima goedkope budget wasmachines te koop. Dat bewijst deze Beko. Deze wasmachines van Beko steekt ver boven zijn budget concurrenten uit.
Op deze pagina van de leverancier lees je de exacte specificaties van deze wasmachine.

Waarom kiezen voor deze wasmachine?

PROS:

  • Prijs/kwaliteit is goed
  • Snel, volle trommel binnen 1,5 uur klaar!
  • Wasgoed wordt goed droog (centrifugeert goed)
  • Garantietermijn 5 jaar

CONS:

  • Spoelt minder goed alle wasmiddelresten van het wasgoed. Daarom minder geschikt voor mensen met gevoelig huid.

 

Aanbieding Beko wasmachine

Hieronder hebben we prijzen van winkels vergeleken.
In onderstaande tabel zie je de beste aanbiedingen die we voor deze Beko wasmachine zijn tegengekomen.
Onze voorkeur gaat uit naar BCC, omdat BCC een goede laagste prijsgarantie heeft. In praktijk merken we dat BCC in alle gevallen ook daadwerkelijk de laagste prijs hanteert.

 

 

Ervaringen uit praktijk

LJA Sark 29 november 2014

Deze machine 1 maand in bezit. Voldoet prima aan de verwachtingen. Is lekker groot van inhoud (8kg) en was alles prima schoon met zeer weinig lawaai. Als ie het zo blijft doen de komende jaren, ben ik een tevreden gebruiker.

Bron: consumentenbond.nl

 

Vragen en oplossingen Beko WMB 81443 PTHLC wasmachine

Hieronder hebben we informatiebronnen verzameld, waarmee je nog een rustig kunt nalezen of deze wasmachine daadwerkelijk de beste keuze is voor jouw situatie. Ik hoop dat ik met deze review geholpen heb de keuze voor jouw nieuwe wasmachine weer iets gemakkelijker te maken. Vragen kun je natuurlijk ook altijd kwijt in het formulier onder deze review.

Gebruikershandleiding Beko WMB 81443 PTHLC

 

Perfecte budget wasmachine.

Bijna uitverkocht
Onze redactie keuze 2014

Tags: , , ,

Ik heb 12 jaar ervaring als witgoedverkoper. Alles wat ik weet over wasmachines staat op WasmachinePagina.nl. Mijn doel is bezoekers te helpen bij het vinden van de beste wasmachine,
8 Reacties
  1. Reply ruud 12-27-2014 op 12:52 pm

    Heb goede ervaring met Beko. Er zijn gemeentes die Beko wasmachines laten kopen voor mensen in bijzondere bijstand. Perfecte budget wasmachine.

  2. Reply glange 12-29-2014 op 2:45 pm

    Toen we een nieuwe wasmachine moesten kopen hebben we gekozen voor deze Beko. Het budget was beperkt daarom uitgekomen bij deze BEKO. Op het moment van uitzoeken werden we overtuigd door de vele positieve reviews.

    We zijn erg tevreden vooral over de snelheid. Een machine is inderdaad binnen anderhalf uur klaar!

  3. Reply JBOS 01-04-2015 op 8:33 am

    Ik ben momenteel me aan het oriënteren naar een nieuwe wasmachine.

    Ik ben ook over de grens aan het kijken in Duitsland.
    het valt mij op dat Beko daar een groter assortiment heeft. Goedkoper en luxer

    Ik noem het voorbeeld

    Beko bmy 71443 ptle ( duitsmodel ) 449,- in de media markt winkel 50db
    Beko bmy 71443 lmb2 ( Nederland model ) 499,- 54db

    Het viel mij hierin op dat de duitse model 4 db stiller is .. dat 4 db
    is behoorlijk veel.

    Ook is in duitsland de Beko WMB 71643 PTE momenteel populairste
    wasmachine ( zie amazon ) en testwinner in de duitse test
    onderzoeken.. dit is een a+++ model met 1600 toeren en al verkrijgbaar
    vanaf 305,- in duitsland.

    Ik mail dit omdat ik zie dat jullie wel gecharmeerd zijn van Beko. Dus
    je kunt er als tip bij geven dat als mensen een goede budget
    wasmachine willen hebben. En dicht bij de grens wonen ze eens naar een
    beko moeten kijken in duitsland.

    verder ben ik nu zelf aan het kijken naar het duitse model beko

    Beko bmy 71443 ptle of gewoon een Samsung WF70F5E3P4W in nederland.

    Maar welke zouden jullie van die 2 kiezen de beko dus voor 449,- of de
    samsung voor 469,- goedkoopste. ( samsung is 54 db )

  4. Reply Ruud 01-04-2015 op 8:36 am

    Ik merk vaker dat er verschillende types wasmachines worden verkocht in verschillende landen / winkelketens.
    Vaak is alleen het artikelnr iets anders en de rest het zelfde.

    Echter als je aangeeft dat de DB verschillen dat lijkt het daadwerkelijk een andere machine type.

    Zelf heb ik geen ervaring met kopen in Duitsland. Ik weet wel dat elektro en huishoudelijke apparatuur in in Duitsland in zijn algemeenheid goedkoper is.
    Wel is het lastiger om bij problemen onder garantie zaken te repareren. Ik denk dat de Nederlandse importeur zijn handen af houd van een Duitse machine.

    Heeft iemand ervaring hebben met kopen van wasmachines in het buitenland.

  5. Reply Dick 01-11-2015 op 8:32 am

    Jij zegt nu beko als budgetmachine. En dat ben ik grotendeels met je eens(hoewel een wat groter gezin bij beko nogal eens tegen de wat zachte koolborstels van veel types beko macines aanloopt). De beko wmb81443 die jij ergens op je site adviseert is in feite natuurlijk een ideale machine omdat hij ook nog koolborstelloos is maar wel van goede kwaliteit. Het enige is dat dat model nou niet echt budget is(ik vind dat echt budget onder de 350 euro ligt).
    En in die cathegorie hebben we:
    – beko: modellen uit de door mij genoemde prijsklasse hebben allemaal koolborstels(de roemruchte beko-variant van koolborstels) en voldoen dus voor kleine gezinnen maar wat minder voor 5 keer per dag achter elkaar draaien.
    – whirlpool: ik snap niet waarom winkels niet gewoon ophouden met dit te verkopen, mar bcc verkoopmedewerkers in de winkels zweren erbij dus ik denk dat ze flink provisie betalen en dat het daarom verkocht blijft worden
    Indesit: is nu ook van whirlpool maar stelde al niet veel voor
    zanussi: gaat wel, maar niet zo goed als Beko
    – Haier: dramatisch, veel te zwak gebouwd(trommel-assen en lagers) proline en o.k. komen uit dezelfde fabriek
    – etna: dat is dus de kwestie. Etna wasmachines worden gemaakt door Gorenje, gorenje wordt op veel engelse sites als a-merk gezien, bezit het zweedse Asko en ik heb het gevoel dat Etna best eens beter zou kunnen zijn dan Beko. op http://www.etna.nl/webshop staan een aantal types(uitlopende modellen volgens hen maar als dat zo is hebben ze de nieuwe nog niet gepresenteerd dus kan ook gewoon een marketingverhaal zijn) en alle modellen op de site vallen binnen mijn definitie van low budget. Gorenje zelf geeft standaard 5 jaar garantie, etna doet dat dan weer niet helaas maar aangezien het 1 op 1 gorenje machines zouden zijn zou de kwaliteit dus ok moeten zijn. En als ik dan de specificaties zie: een 6kg wasmachine met 1400 toeren maar droogklasse a en dat voor 279 euro dan zouden we, als de kwaliteit idd zo goed is al verwacht, weleens de absolute gezins-budget machine te pakken kunnen hebben. de 7 kg variant voor 319 euro is ook nog steeds mooi geprijsd.

  6. Reply dick 02-05-2017 op 10:41 pm

    Ik zie hier ineens een reactie van mezelf staan van 2 jaar geleden. Daar ga ik toch even een aanvulling op geven:
    Etna/pelgrim/gorenje zijn allemaal merken die worden geproduceerd door het sloveense Gorenje. Hoewel deze machines goede recenties kregen van which(de engelse consumentenbond) lijkt de bouwkaliteit toch matig. Veel duitse klanten rapporteren motorstoringen, onbalans en lagerproblemen. ik houdt het dus toch maar op beko als budgetmerk. en voor 350 euro koop je nu toch ook de beko wmy71483 en dat is een koolborstelloos type dus daar ga je makkelijk 10 jaar mee doen, want lagers zijn oersterk bij beko.

  7. Reply monique 04-23-2017 op 5:51 pm

    ik ben toe aan een nieuwe wasmachne welk is de beste een beko of een zannusi ook mijn budtget is niet zo groot

    • Reply Ruud 04-24-2017 op 5:23 pm

      Hoi Monique, beide zijn degelijke budget merken.
      Kijk ook eens naar Samsung WF70F5E0Q4W ook een prima wasmachine voor een relatief lage prijs.

Wat is jouw mening?