AEG L7FE96EW review

Interessant koopje?0

€749.00

Direct naar laagste prijs ao.nlAo
Bekijk aanbieding
Ontvang Aanbieding Alert!
×
Stuur mij een email bij een super aanbieding
Stel in voor:: AEG Lavamat L7FE96EW Wasmachine - 9 kg, 1600 toeren, A+++ - €749.00
Bekijk prijsverloop
×
Prijzen voor AEG Lavamat L7FE96EW Wasmachine - 9 kg, 1600 toeren, A+++
Latest updates:
  • €749.00 - 18 September 2017
  • €675.00 - 13 September 2017
  • €799.00 - 9 September 2017
  • €675.00 - 28 August 2017
Since: 28 August 2017
  • Highest Price: €799.00 - 9 September 2017
  • Lowest Price: €675.00 - 28 August 2017
Laagste prijscheck uitgevoerd op: 23 oktober 2017 04:30 (Info)
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on [relevant Amazon Site(s), as applicable] at the time of purchase will apply to the purchase of this product.
0

Het moeten kopen van een nieuwe wasmachine, omdat de oude het begeven heeft is altijd een vervelende verassing. Als je dan ook nog eens niet weet welke van al die wasmachines je moet kiezen, wordt het alleen maar vervelender. Ik ga je helpen met deze AEG L7FE96EW review.  Hieronder lees je alles wat je moet weten, voordat je  deze AEG gaat kopen.
AEG L7FE96EW review

Onderwerpen van mijn AEG L7FE96EW review
Ben je niet zeker of wel dit de wasmachine is die je zoekt? Hieronder vind je alles wat je helpt om de beste nieuwe wasmachine te kiezen.  

  • Is AEG een goed merk wasmachine?
  • Alle sterke én de zwakke punten
  • Uitleg bij de specificaties
  • Mijn eind oordeel over deze AEG wasmachine
  • Wat zijn alternatieven die je ook eens moet bekijken

Extra korting via WasmachinePagina
30 euro korting bij AO.nl

ao.nl-logo-actie-weken

Ik kan weer een leuke korting aanbieden op bijna alle wasmachines van AO.nl.
Geen gedoe met cashback, maar gewoon direct 30 euro van de prijs!


Klik voor jouw kortingscode

 

Deze kortingscode werkt en is geldig t/m 31 oktober, op alle wasmachines vanaf € 349

Wat is de beste wasmachine winkel?

Er zijn veel webwinkels waar je een wasmachine kan kopen, maar welke is nu de beste? Wat zijn de grote verschillen tussen de winkels?
Bij het vergelijken, blijkt dat de verschillen voornamelijk zitten in de bezorg- en installatiekosten van je nieuwe wasmachine.
WasmachineStore van Coolblue is op dit moment mijn favoriet, omdat naast een lage prijs de bezorging én installatie helemaal gratis is.
Daarnaast ben je ook na aankoop gegarandeerd van service en garantie bij deze winkel.

Winkel Bezorgen Aansluiten Bereikbaarheid & service
Coolblue (WasmachineStore.nl)
Nr.1 Wasmachinewinkel
Gratis bezorgd
Gratis aansluiten van je wasmachine

Altijd 7 dagen per week bereikbaar tot 23:59!
BCC
Top Wasmachinewinkel
Gratis bezorgd € 14,95
14 dagen laagste prijsgarantie!
Bezorg mogleijkheden
AO.nl
Top Wasmachinewinkel
Gratis bezorgd Gratis aansluiten
7 dagen laagste prijsgarantie!
Wehkamp
Nr.1 Wasmachinewinkel
Gratis bezorgd € 29,95
Expert Gratis bezorgd
Door deskundig Expert medewerker
€ 24,95 (incl. uitleg)
MediaMarkt Gratis bezorgd Vanaf € 15,-
EP Gratis bezorgd € 29,95
Bestekeus.nl Gratis bezorgd weekend onbereikbaar
BestSellers.Eu Gratis bezorgd € 30,-

AEG L7FE96EW review –  de nieuwste AEG was techniek in één apparaat

Deze review gaat over de AEG L7FE96EW.
Een voorlader met een vulcapaciteit van 9 kilo die voor een aardige prijs verkrijgbaar is. Na het lezen van deze beoordeling, weet jij wat je kunt verwachten van deze wasmachine.
Ik vergelijk de AEG met andere wasmachines en zet alle voordelen en nadelen op een rij. Zo kun je zelf beslissen of dit jouw volgende wasmachine wordt?

8.3 Rapportcijfer
AEG met alle nieuwe was schoonwas-technologie

Capaciteit: 9 kilo
Centrifugeren: 1600
Energieklasse: A+++-30% (152 kWh)
Energiekosten per jaar: 35 euro
Wasresultaat: zeer goed
Centrifugeert zeer goed

Wasresultaat
9
Energieverbruik
8
Gebruiksgemak
9
Snelheid
7.5
Centrifugeren
9
Spoelen
7
Prijs/kwaliteit
8.5
Pluspunt
  • Zeer goed in schoonwassen
  • Betrouwbaar met nieuwste technieken
  • Zeer energiezuinige wasmachine
  • Aantrekkelijke prijs
Minpunt
  • Iets meer geluid tijdens centrifugeren

Allereerst de meest belangrijke specificaties van de AEG L7FE96EW aangevuld met een toelichting.

Specificaties en uitleg bij de AEG L7FE96EW
Introductie jaar Deze wasmachine is door AEG in 2016 op de markt gebracht. Dat zie je terug in de technieken van de wasmachine. De AEG is voorzien van alle gebruikers gemakken die het wassen weer wat makkelijker maken. Een groot en makkelijk display, pro-steam (stoomfunctie), zuinige koolborstelloze motor, beveiliging tegen water lekkage, zelfreinigd wasmiddelbakje en dosseeradvies.
Vulgewicht De trommelinhoud is goed voor 9 kg. Hiermee is deze wasmachine geschikt voor gezinnen en  huishoudens van 3 tot 5 personen met dagelijks veel was.
Centrifuge toerental De wamachine centrifugeert op 1600 toeren per minuut en heeft een droogklasse A (restvochtpercentage 44%) . Hiermee behoort de AEG tot de beste centrifugerende wasmachines van dit moment. Dit is trouwens altijd een sterk punt van AEG. Hiermee is deze wasmachine een prima maatje van je wasdroger. De droger is immers sneller klaar waardoor je energie bespaart ten opzichte  van wasmachine die minder goed centrifugeren.
Energieverbruik Zéér energiezuinig met een energieklasse A+++ -30% Het energieverbruik is  152 kWh/jaar per jaar. (0.49 kWh per cyclus op 40 graden) In euro’s schat ik dat je een heel jaar kan wassen voor ongeveer  € 35 (op basis van 220 wasbeurten). Hiermee behoort deze AEG wasmachine tot de zuinigste 9 kilo wasmachines van dit moment.
Afmetingen De afmetingen zijn van belang als de wasdroger op de wasmachine moet komen. De wasmachine moet dan groot genoeg zijn, zodat de wasdroger goed stabiel staat. De afmeting van de AEG zijn: (H)85 x (B)60 x (D)60,5: ruim voldoende om de meeste drogers stabiel op te kunnen plaatsen. Controleer uiteraard wel even de exacte afmeting van de pootje van je wasdroger.
Wasresultaat Op basis van een Europese normering valt de wasmachine in de A -klassen. AEG wasmachines staan bekend om een goed reputatie op gebied van schoonwassen.
Geluidniveau Geluidsniveau wassen: 51 db (iets minder dan normaal in vergelijking met andere wasmachine.) Geluidsniveau centrifugeren : 77 db (iets meer dan normaal niet beter dan andere wasmachines)
Bijzonderheden De AEG beschikt over ProSteam. Erg handig om kleding op te frissen of minder te strijken. Ik heb in de video’s hieronder meer uitleg over de AEG stoomfunctie.

Wat is AEG Prosteam?

Uitleg over OptiSense

Wat is AEG ÖKOMix 

Heb je specifieke vragen? Bekijk dan eens de AEG L7FE96EW handleiding.

 

Voorzien van alle nieuwe was technieken

Deze AEG is een voorlader die is voorzien van de nieuwste ÖKOInverter-motor. Dit is een zeer zuinige koolborstelloze motor.
De trommelcapaciteit van deze wasmachine is behoorlijk groot met een maximaal aantal kilo’s van negen. Voor synthetische was ligt het maximum op vier kilo.
De bijbehorende maximale centrifugeer snelheden zijn 1600 voor katoen en 1200 voor synthetische stoffen. Zelf kun je deze snelheden aanpassen wanneer je wilt.
De vulopening heeft een grootte diameter van 34,1 centimeter, wat erg groot is. Dit maakt het inladen en het uitladen van beddengoed erg makkelijk. Iets waar je zeker veel plezier van zal hebben.

 

Schoon, schonen schoonst

Het merk AEG staat bekend om zijn prima wasresultaten. Ook deze AEG L7FE96EW maakt deze reputatie weer waar.

De resultaten die deze wasmachine haalt op het gebied van wassen zijn bijzonder goed. De katoen was en de synthetische was komt heel goed schoon uit de trommel en daarnaast centrifugeert deze wasmachine ook goed.

Deze wasmachine beschikt ook over verschillende stoomprogramma’s om verschillende kledingstsukken even snel op te frissen of te ontkreuken.
Met ProSense wordt ook elke was gewogen om zo te bepalen hoe lang het was programma moet duren om op die manier de kleding het minste te belasten.

Het geluid dat deze wasmachine produceert is 51 decibel tijdens het wassen en 77 decibel tijdens het centrifugeren.

Een jaar lang wassen voor een groot gezin voor maar 35 euroZeer energiezuinige AEG wasmachine

Wat betekent deze wasmachine voor de portemonnee ten opzichte van waterverbruik en energieverbruik.
Deze AEG heeft een A+++-30% label en is daarmee bijzonder zuinig, zie je dit ook terug op de energierekening?

Per cyclus verbruikt deze wasmachine ongeveer 54 liter water. Over een heel jaar gezien komt dit voor een gemiddeld gezin uit op 10999 liter.

De energie die hierbij geleverd moet worden is 152 kWh voor een gemiddeld gezin.
Dit is gebaseerd op 220 wasbeurten en komt in normale mensentaal neer op maar 35 euro per jaar!
Een volle trommel schoonwassen op 60 graden kost rond de 20 cent! Dit laat zien dat de machine een topper is op gebied van lage gebruikskosten.

Ervaar dagelijks het gemak

Deze AEG heeft een handige groot display waarop je de weergave van programmastatus en resterende programmaduur kunt zien.
Een lampje geeft aan in welke fase van het programma de machine is, de resterende tijd wordt weergegeven op de display. De resterende tijd is overigens nauwkeuriger dan de indicatie van de programma status.

Aan het einde van een programma klinkt er een signaal. Een programma kun je uitstellen door de starttijd later in te laten gaan. Je kunt dit vertragen met maximaal 20 uur. Ook is deurbeveiliging en programmabeveiliging mogelijk en beschikt deze wasmachine over een waterbeveiliging.

Deze wasmachine zorgt er door middel van SoftPlus voor dat wasverzachter in elk deel van de stof terechtkomt. Hierdoor voelt de was zachter en gladder aan. Daarnaast worden ook de vezels beschermd, dus gaat de kleding langer mee.

Er is een Eco TimeSave programma waarmee tijd wordt bespaard, maar ook energie. Zuinig wassen en snel klaar dus.
Het zuinige wassen wordt mogelijk gemaakt door de ÖKOinverter motor. Deze is uitermate efficiënt en betrouwbaar.

In de praktijk hoor ik nauwelijks problemen over AEG wasmachines. AEG maakt wasmachines, waarmee je jaren zonder problemen kan wassen.

 

 

Verschil tussen de AEG L7FE96EW en AEG L7FE96ESVergelijking AEG L7FE96EW versus AEG L7FE96ES

In deze review heb ik gekeken naar AEG L7FE96EW. Er is nog een AEG wasmachine die hier als twee druppels op lijkt namelijk de AEG L7FE96ES.

Dit zie ik de laatste tijd bij meer fabrikanten. Helaas leidt dit vaak tot verwarring: heb ik wel het juiste model.
Daarom wat meer uitleg. Het enige verschil tussen twee wasmachines is deur! De prestaties en afmetingen zijn verder identiek.

 

Mijn oordeel en advies

Als ik deze AEG L7FE96EW review moet samenvatten, dan kan dat met de woorden ‘geslaagde 9 kilo wasmachine met alle nieuwe technieken aan boord’.
Gelukkig is de prijs niet te hoog voor deze mooie wasmachine die zijn taak goed verstaat.

Je koopt een wasmachine voor het goed schoonwassen van je kleding. Dat doet de AEG bijna perfect! De was komt er heel schoon uit en er wordt alles aan gedaan om op een zo duurzaam mogelijke manier om te gaan met de was.

Klein kritiek puntje is het geluid tijden centrifugeren (77db) en zijn stillere wasmachine, maar dat is ook het enige nadelen die te vinden zijn voor deze verder uitmuntend werkende wasmachine.
Bekijk maar eens hoe de AEG L7FE96EW presteert ten opzichte van andere AEG wasmachines?

 

Laagste prijs vandaag 

AEG Lavamat L7FE96EW Wasmachine - 9 kg, 1600 toeren, A+++

Enkele eigenschappen verder uitgelegd... Super energiezuinig Producenten zijn in Europa verplicht het verbruik van hun producten in een energielabel weer te geven. Handig, want nu kan je eenvoudig een eerlijke vergelijking maken: kies voor een energiezuinig apparaat en bespaar op je...

€749.00

AEG L7FE96EW review

Kortingscode

Vaak hebben we zelf ook onze eigen kortingscodes. Daarmee krijg je direct extra kassakorting in de desbetreffende webwinkel.

Extra korting via WasmachinePagina
30 euro korting bij AO.nl

ao.nl-logo-actie-weken

Ik kan weer een leuke korting aanbieden op bijna alle wasmachines van AO.nl.
Geen gedoe met cashback, maar gewoon direct 30 euro van de prijs!


Klik voor jouw kortingscode

 

Deze kortingscode werkt en is geldig t/m 31 oktober, op alle wasmachines vanaf € 349

Prijzen voor AEG Lavamat L7FE96EW Wasmachine - 9 kg, 1600 toeren, A+++
Latest updates:
  • €749.00 - 18 September 2017
  • €675.00 - 13 September 2017
  • €799.00 - 9 September 2017
  • €675.00 - 28 August 2017
Since: 28 August 2017
  • Highest Price: €799.00 - 9 September 2017
  • Lowest Price: €675.00 - 28 August 2017

Ontvang een mail als deze wasmachine in de aanbieding komt.

Stel in voor:: AEG Lavamat L7FE96EW Wasmachine - 9 kg, 1600 toeren, A+++ - €749.00

 

Mogelijke alternatieven die je ook eens moet bekijken

Als ik de AEG wasmachine vergelijk met andere 9 kilo wasmachines, dan zie ik een van de beste machines die je op dit moment kan kopen.
Natuurlijk wil ik ook een aantal alternatieven noemen.

  • Een goedkopere 9 kg wasmachine.
  • Een midden klasse: een gelijkwaardige wasmachine voor de AEG L7FE96EW
  • Top klasse: de absolute top als je kijkt naar prestaties en betrouwbaarheid, maar ook een stuk duurder

LG FH4U2SMD9 Zanussi ZWF9147NW Bosch WAW32642NL
Wasmachine review LG FH4U2SMD9 Goedkope 9kg wasmachine Zanussi ZWF9147NW Prima prijs/kwaliteit Bosch WAW32642NL Luxe 9kg wasmachine

Goedkope 9 kg wasmachine
Biedt de beste prijs/kwaliteit
Consumentenbond test
Beste Koop (jan 17)
Onze keuze:
Perfect prijs/kwaliteit verhouding
Zeer goed in schoonwassen

Consumentenbond:
beste koop (sept/okt 2017)
Onze keuze:
Zeer goed wasprestaties
Dergelijk en betrouwbaar
Stil
Lage gebruikskosten

 

Geef als 1e jouw mening

Jouw mening