AEG L76479nfl review en aanbieding

aeg l76479nfl review

AEG L76479NFL aanbieding  en prijzen kenmerken van de AEG L76479NFL
 

  • Beste uit de test (Consumentenbond januari 2016)
  • Zeer goed schoonwassen (onze hoogste testscore)
  • 7 kilo wastrommel
  • Zeer zuinig A+++-20% energielabel
  • Schatting energiekosten 30,82 euro per jaar

Lees onze uitgebreide review AEG L76479NFL hieronder.

Opt In Image
Wasmachine aanbieding

Ik ben nog opzoek naar een nieuwe kortingsactie.
ao.nl-logo-actie-wekenAls je nu opzoek bent naar een wasmachine met korting, bekijk dan eens de  energie actieweken van AO.nl
Dit kan een interessante optie zijn, omdat de CashBack bedragen behoorlijk oplopen.

 

Welke winkel moet je kiezen?

Als je een wasmachine online gaat kopen, wil je naast de laagste prijs natuurlijk ook een snelle en deskundige levering.
Wat dat betreft zitten er behoorlijke verschillen tussen de grote webwinkels.
Coolblue is een absolute topper als het aankomt op service, installatie en bereikbaarheid voor vragen.

Winkel Bezorgen Aansluiten Bereikbaarheid & service
Coolblue (WasmachineStore.nl) Gratis bezorgd
Gratis aansluiten van je wasmachine

Altijd 7 dagen per week bereikbaar tot 23:59!
BCC Gratis bezorgd € 14,95
14 dagen laagste prijsgarantie!
AO.nl Gratis bezorgd Gratis aansluiten
Expert Gratis bezorgd
Door deskundig Expert medewerker
€ 24,95 (incl. uitleg)
Wehkamp Gratis bezorgd € 29,95
MediaMarkt Gratis bezorgd Vanaf € 15,-
EP Gratis bezorgd € 29,95
Bestekeus.nl Gratis bezorgd weekend onbereikbaar
BestSellers.Eu Gratis bezorgd € 30,-

Samenvatting AEG L76479NFL review

AEG L76479NFL aanbieding  en prijzen kenmerken van de AEG L76479NFL   Beste uit de test (Consumentenbond januari 2016) Zeer goed schoonwassen (onze hoogste testscore) 7 kilo wastrommel Zeer zuinig A+++-20% energielabel Schatting energiekosten 30,82 euro per jaar Lees onze uitgebreide review AEG L76479NFL hieronder. Welke winkel moet je kiezen? Als je een wasmachine online gaat kopen, wil je naast de laagste prijs natuurlijk ook een ...
8.7 Ons oordeel
Beste uit de wasmachinetest (Consumentenbond januari 2016)

Capaciteit: 7 kilo
Centrifugeren: 1400
Energieklasse: A+++-20%
Energiekosten per jaar: 31 euro
Wasresultaat: zeer goed
Centrifugeert zeer goed

Wasresultaat
9.5
Energieverbruik
8.5
Gebruiksgemak
9
Snelheid
7.5
Centrifugeren
9
Spoelen
6.5

 

AEG L76479NFL gekozen tot ‘Beste uit de Test’  (Consumentenbond januari 2016)

aeg l76479nfl review

De AEG L76479NFL is een van de meest verkochte wasmachines van dit moment.
In de wasmachinetest van de Consumentenbond (januari 2016) valt de AEG wasmachine in positieve zin op en heeft de machine het predicaat ‘beste uit de test’ gekregen.

De hoogste tijd om deze wasmachine eens uitgebreid te bekijken in deze AEG L76479NFL review.

 

Hoe presteert de AEG L76479NFL in de praktijk?

Ik zal deze vraag beantwoorden door uitgebreid in te gaan op:

  • voor wie is dit de ideale wasmachine?
  • waarin blinkt de AEG uit …en… wat zijn juist de minder sterke punten;
  • en tenslotte:  wat zijn de beste alternatieven voor deze AEG wasmachine?

Test winnaar & onderscheidingen

Beste uit de test (Consumentenbond.nl januari 2016)

Onze redactiekeuze 2016 (WasmachinePagina.nl)

Waardering kopers 8.5  (Kieskeuring.nl op basis van 24 reviews)

 

De ideale doelgroep

Als je opzoek bent naar een nieuwe wasmachine, ga dan nooit uitsluitend af op het logo ‘beste uit de test’ van de Consumentenbond.
Het predicaat zegt namelijk alleen iets over de prestaties, maar zegt verder niets over de bruikbaarheid van de machine voor jouw situatie.

Een simpel voorbeeld: een kleine stadsauto scoort erg goed op zuinigheid in de test, maar voor een groot gezin van 6 personen is het gewoon niet de beste keuze.

Maar voor wie is deze AEG dan geschikt?
Als we uitgaan van de  eigenschappen van de machine, dan past deze wasmachine perfect bij een klein huishouden met een wasdroger. Waarom?
De trommel inhoud van 7 kilo is ideaal voor een huishouden tot 3 personen.  Voor een groter gezin (4-5 personen), zou ik een 9 kilo wasmachine adviseren, zoals de Siemens WM16Y541NL.
De AEG centrifugeert als een van de beste. Dat zorgt ervoor dat de wasdroger energiezuiniger zijn werk kan doen.

  • 7 kilo trommel (ideaal huishoudens van 1-3 personen)
  • zeer goed centrifugeer resultaat (perfect in combinatie met een wasdroger)
  • Een zuinig A+++-20% energielabel (energiekosten bedragen ongeveer 30 euro per jaar)

 

Wat zijn de plus punten?… en welke minpunten zie ik in de praktijk

De sterke – en zwakke punten van een wasmachine haal je niet van het papier. Hiervoor moet je de machine in praktijk gebruiken.
In onze eigen praktijktest en uit reacties van klanten, vallen mij de volgende punten op.

 

Kampioen schoonwassen

De belangrijkste eigenschap van een wasmachine is dat deze de was goed schoon wast. En dat doet de AEG wasmachine! Zelfs beter dan elke andere wasmachine.
Uit de vergelijkingstest van de Consumentenbond (januari 2016) blijkt dat deze machine het hoogste scoort op het aspect ‘schoon wassen’ van alle wasmachines.
Zelfs de wasmachines die soms meer dan het dubbele kosten, worden door deze AEG voorbij gestreefd.

In mijn praktijktest is dat moeilijk te controleren, want dan moet ik in een laboratorium opstelling maken om exact dezelfde vlekken in verschillende wasmachines te wassen.
Daarom sluit ik me aan bij resultaten van de onafhankelijke test van de Consumentenbond: de AEG is kampioen in schoonwassen.

 

Langere tijdsduur van wasprogramma’s

Ik heb eerder uitgebreid aandacht besteed aan de steeds langere doorlooptijden van wasprogramma’s.
De belangrijkste oorzaak van de lange wasprogramma’s zijn de steeds groter worden trommelcapaciteit en de focus op energiezuinigheid.

Zeer goed schoonwassen en een laag energieverbruik gaan niet samen met snelheid. Het wasmiddel heeft op lage temperatuur tijd nodig om goed in te werken.
Deze wasmachine behoort dan ook zeker niet tot de snelste wasmachines. Het wassen van 7 kilo katoen, duurt gemiddeld 180 minuten. Goed werk heeft dus tijd nodig.

Gelukkig heeft de wasmachine wel een snel turbo wasprogramma!AEG L76479NFL verkorte wasprogramma's

 

Snelprogramma: 20 minuten

Gelukkig beschikt de AEG L76479NFL over een snel wasprogramma. Hiermee kun je maximaal 3 kilo was binnen 20 minuten schoon wassen.

Ook heb je een knop tijdbesparen (zie nr 6 in de afbeelding), waarmee je de standaard programma’s kan versnellen. Houd er wel rekening mee dat dit meer energie kost.

 

Energiezuinig A+++-20%

De AEG-machine heeft een energielabel A+++-20%. Als we dit omrekenen naar euro’s, dan verbruikt de wasmachine ongeveer 30 per jaar aan energie. Hiermee behoort de AEG tot de meeste energiezuinige wasmachines van dit moment.

In vergelijking met andere 7 kilo wasmachines komt de AEG goed uit de strijd.aeg l76479nfl energielabel

 

Merk Jaarlijks verbruik Energiekosten p/j
1. BOSCH WNAT323471 122 kWh € 28,06
2.SIEMENS WMN16T3471  122 kWh  € 28,06
3. AEG L76479NFL 134 kWh  € 30,85 
4.SAMSUNG WF70F5E0Q4W  173 kWu  € 39
5.LG F147W2D 194 kwh  € 44,62

 

 

Opvallend veel gebruiksgemak

Makkelijke bediening is iets wat we veel terug zien bij Bosch en Siemens wasmachines.
Deze AEG voegt zich wat mij betreft bij deze topmerken.

Hieronder enkele functies waarmee de wasmachine zich positief onderscheidt ten opzichte van de concurrentie.

 

Gemak van een grote deur opening

De deuropening van de machine is 33,8 cm! Dit is boven gemiddeld groot en maakt het inladen en uitladen beddengoed gemakkelijk.

aeg l76479nfl-xxl-deuropening

De meeste zullen dit niet direct als een belangrijk punt zien om een machine te kiezen. Toch is bedieningsgemak een punt wat je zeker niet moet onderschatten.

Een wasmachine, zoals deze gaat gemiddeld toch 10–12 jaar mee. Een gebruiksvriendelijke wasmachine maakt het klusje van de was doen toch net was minder erg.

 

 

 

 

 

 

Prima display met informatie

Het display is groot en geeft alle relevante informatie, zoals resterende tijd van wasprogramma.
Ook zorgt het display dat het instellen van de wasmachine gemakkelijk en snel verloopt.
Je hebt geen handleiding nodig. Het meeste wijst zichzelf.

 

Stil in gebruik

De wasmachine is zowel tijdens wassen als centrifugeren erg stil. Met 49 decibel behoort de wasmachine tot de stilste die ik heb getest.
De eerste keer ben ik zelfs even gaan kijken of de machine nog wel aanstond.

Een paar DB verschil lijkt niet veel, maar door de logaritmische schaal is het zeker merkbaar in het dagelijks gebruik. In een gehorig huis, zullen de buren je zeker dankbaar zijn.
En natuurlijk is weinig geluid ook handig als je de wasmachine ’s nachts laat draaien en/of als de kinderen slapen.

 

Centrifugeert als een topper

Dat je niet per sé een 1600 toeren wasmachine nodig hebt voor goed droog gecentrifugeerde was bewijst de AEG.
Naast schoonwassen is het centrifugeren een sterk punt van deze machine.

Dat is vooral interessant als je regelmatig je was droogt in de wasdroger. Elke druppel vocht die de wasmachine weg centrifugeert, bespaart energie bij het gebruik van de wasdroger.

Zoals in de inleiding gezegd: de AEG L76479NFL is een top combinatie als je frequent gebruik maakt van een wasdroger.

 

Kort opfrissen van delicate kleding met stoom programmaaeg l76479nfl-speciale-stoomprogramma

De wasmachine beschikt over een speciale stoomprogramma.  Hiermee kun je snel kleding opfrissen die niet gewassen moet worden. Handig na een etentje in een restaurant, als je kleding naar eten ruikt. Het programma gebruikt stoom om geurtjes te verwijderen. De stoom voorkomt ook kreuken in de kleding. Dit programma heb ik nog zelf niet geprobeerd. Ik ben wel benieuwd naar diegene die hier iets meer over kunnen zeggen.

Sowieso ga ik deze (unieke) functie in een vervolgtest eens nader bekijken.

 

Makkelijk met vloeibaar wasmiddel

aeg l76479nfl-wasmiddelbakje

Steeds meer mensen gebruiken vloeibaar wasmiddel. Bij de meeste wasmachines moet je hiervoor een los inzet stukje in het zeepbakje plaatsen.
Zonder inzet stukje loopt je het risico dat het vloeibaarwasmiddel direct de trommel in stroomt en vlekken op kleding maakt. Zo’n inzet stukje is dus zeker nodig als je gebruik maakt van start uitstel.

AEG heeft dit opgelost met een klepje dat je makkelijk kan instellen op vloeibaar of poeder wasmiddel.
Hoe simpel kan een probleem opgelost worden;-)

 

 

Wel wat duurder in aanschaf…wat zijn alternatieven?

Als ik kijk naar de aanschafprijs van de AEG, zie ik dat deze gemiddeld hoger ligt de vergelijkbare concurrenten.
Waarschijnlijk is het nog een introductieprijs die de komende weken/maanden snel wel wat lager zal worden.

Heb je op dit moment een wasmachine nodig, maar vind je deze te duur?
Dan zie ik de volgende  alternatieven die vergelijkbaar zijn qua prestaties en specificaties, maar net wat goedkoper.

  1. BOSCH WNAT323471 (7 kilo – ook zeer goed wasresultaat, maar toch iets minder dan de AEG)
  2. SIEMENS WMN16T3471 (7 kilo – wast ook zeer goed schoon, maar toch iets minder dan de AEG)
  3. BOSCH WAQ28363NL (7 kilo – centrifugeert iets minder goed als deze AEG)

 

Conclusie

De AEG is voor mij de eerste verrassing van 2016 en verdient zonder twijfel onze redactie keuze. Het is een van de beste wasmachines die je op dit moment kan kopen.
De wasmachine is de kampioen in schoonwassen en centrifugeren.

Is dat de prijs waard? Als het jouw budget toelaat, zou ik niet verder zoeken.

Wil je ook eens andere toppers bekijken, bekijk dan onze top 10: beste wasmachine die je vandaag kan kopen

 

AEG L76479NFL aanbiedingen en prijzen

Indien de webwinkel een AEG L76479NFL aanbieding heeft, surf je direct naar de actiepagina.

 

 

Ik ben benieuwd  jouw ervaring met deze wasmachine.
Onder deze AEG L76479NFL review kun je jouw mening geven.
Hiermee help je andere met het kopen van de beste wasmachine.

 

 

 

 

 

 

AEG review. Prijzen en aanbieding.

Onze redactie keuze 2016

Tags: , , ,

Ik heb 12 jaar ervaring als witgoedverkoper. Alles wat ik weet over wasmachines staat op WasmachinePagina.nl. Mijn doel is bezoekers te helpen bij het vinden van de beste wasmachine,
2 Reacties
  1. Reply Gerwin 01-07-2017 op 9:21 am

    6 jaar geleden heb ik een AEG LAVAMAT 75854A gekocht 10 jaar garantie op de motor.
    Nu is het lager van de trommel defect kosten reparatie +/- 380 euro terwijl een motor 150 euro kost.
    Volgens mij is er dan met de ontwikkeling iets niet goed gegaan als je niet simpel een onderdeel kunt vervangen wat zo snel kapot gaat. Voor mij dus geen AEG meer.

  2. Reply Marijke 04-13-2017 op 2:47 pm

    Hoi Gewin, Ik kan nergens de aeg lavamat 75854A vinden.

Wat is jouw mening?